4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Soğuk uyarısı!

Kars'ın Sarıkamış İlçe Devlet Hastanesi'nde görev yapan Aile Hekimi Doktor Emin Yoğurtçuoğlu, vatandaşlara soğuk havalarda nasıl korunmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ne kayak sporu yapmaya gelen vatandaşların soğuk havalardan korunmak için kışlık kıyafetlerini düzgün giyinmeleri konusunda uyarılarda bulunan Aile Hekimi Doktor Emin Yoğurtçuoğlu, "Burada öncelikle kayak kıyafetleri giymeleri gerekmektedir.

Buradaki kıyafetler çok koruyucu kıyafetlerdir. Bu kıyafetlerin su geçirmez olduğu için her hangi bir su geçirme özelliği olmuyor. Giyindikleri ayakkabılar da zaten ona özel üretilmiş hiçbir şekilde su falan geçirmiyor ve onun için de herhangi bir problem yaratmaz.

Şöyle diyeyim size özellikle boyun atkısı ve bere gibi kıyafetler giyinse iyi olur çünkü burada ciltlerde kar yanıkları oluyor en azında yüzümüzü korur" dedi.Kayak merkezine kayak yapan Dr. Yoğurtçuoğlu, "Buraya biz biraz tedbirsiz geldik. Normalde bizim de korunmamız gerekmektedir.

Çünkü buradaki soğuk havalar her an yüz felcine neden olabilir. Ama biz biraz tedbirsiz geldik hızlı ve acele olunca pist kapanmasın dedik kıyafet giyemedik. Ben buraya daha yeni geldim tabi ki bizim de yüzümüzde yanıklar olacaktır. Burada yarım saat bir süre geçirdikten sonra kesin olacaktır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, kayak yapmak için İzmir'den gelen bayanlardan Filiz Koç, "Kars'ın havasını ben bilmiyordum ben. Üzerimde yazlık giysilerimle geldim ve baktım ki Kars'ın havasına dayanılmıyor. Hemen gittim kendime kışlık kıyafetler aldım" dedi.

Daha sonra ise kayak yapmaya devam eden vatandaşlar gönüllerince kaymanız zevkini yaşadılar.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2012 Pazartesi 12:06:06
Güncelleme :3 Ocak 2012 Salı 18:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?