4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Soğuk yaşamı felç etti

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Boyalı köyüne gelen baharın müjdecisi leylekler, her tarafın karla kaplı ve geceleri hava sıcaklığın sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesi sonucu zor anlar yaşarken, vatandaşlar ise yakacak derdine düştü.

Önceki yıllarda daha çok ilkbaharla birlikte gelen leylekler, uzun göç ardından ulaştıkları Boyalı köyünde kar ve soğuk havayla karşılaştı. Karın hala kalkmaması nedeniyle geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü köyde kısa bir süre dinlenen leylek yuvalarını onarmaya başlarken vatandaşlar ise yakacak telaşına düştü.

İnceden yağan kar yağışıyla birlikte kırdığı odunları telis torbalarına dolduran Tamer Yalvaç, "Yazı beklerken kış geri geldi. Bizlerde evimizin yakacağını tedarik
etmek için odunları kırmaya çalışıyoruz. Bizleri bu hava şartları korkutuyor. Sanki bu yıl hiç yaz gelmeyecek gibi. Bizlerin bu yıl yazımız yok, kışımız çok. Bizler 6 ay karın altında kalıyoruz. Gördüğünüz gibi bizler kış yakacak derdini yeniden yapmaya başladık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2012 Salı 16:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?