6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Söğütlü köyünde açılış heyecanı

SÖĞÜTLÜ KÖYÜNDE AÇILIŞ HEYECANI

Kars'ın Selim ilçesindeki Bayburt Barajı su toplama havzası içerisinde kalan Söğütlü köyünün yeni yerleşim alanına nakledilmesi sonucu yapılan binaların açılışı törenlerle yapıldı.

Törene, Kars Valisi Ahmet Kara, Kars İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek İl Genel Sekreteri Ali Salgar, Selim İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, İlçe Belediye Başkanı Muhittin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül çok sayıda daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende renkli görüntülere damgasını vurdu. İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, Kars iline önemli bir yatırım olan Bayburt Barajı nedeniyle sular altında kalmış bulunan Söğütlü köyünün yeni yerleşim bölgesine taşındığını belirterek "Biz de kaymakamlığımız ve köy tüzel kişiliğimiz olarak köylümüzün ihtiyacı olan en temel sosyal donatıları yapmak için uğraşmış ve bugünde bu yapılan hizmetlerin açılışı için toplanmış olarak burada bulunmaktayız" dedi.

Kars Valisi Ahmet Kara yaptığı konuşmasında, laf edilmeyecek kadar her şeyin ortada olduğunu söyledi. Burada iki şeyin birlikte yaşandığını belirten Vali Kara "Söğütlü köyü halkı yapılan su barajı nedeniyle yerinden yurdundan edilmiş vazıyettedir. Köy, gelenekleriyle, görenekleriyle, ahırlarıyla, samanlarıyla, her türlü adetiyle, meralarıyla bir bütündür. Yani köy bir kültürdür. Dolayısıyla bu köy Kars'ın en modern bir köyü olacaktır. Bundan sonra da bu köyün her ihtiyacından yakından bizzat kendim ilgileneceğim" dedi.

Vali Kara, Söğütlü Köy Muhtarı Cemil Alagöz'e teşekkürname, eski muhtar Fehmi Alagöz'e hediye ve köylünün hazırlamış olduğu plaketi de İlçe Kaymakamı Yusuf Güni'ye verdi. Eski köy muhtarı Fehmi Alagöz ise yaptığı konuşmada "Bu köye bir alt yapı kanalizasyonu, sağlık ocağı ve okul yakışır" diyerek teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından köy konağı ve köy camisinin açılışı yapıldı, dualar okundu.

SÖĞÜTLÜ KÖYÜNDE AÇILIŞ HEYECANI
SÖĞÜTLÜ KÖYÜNDE AÇILIŞ HEYECANI
SÖĞÜTLÜ KÖYÜNDE AÇILIŞ HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 13:38:01
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 16:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?