5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Son çara olarak Erdoğan'a seslendi

Eşini 8 yıl önce trafik kazasında kaybettikten sonra 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren cefakar anne, ağabeyinin TOKİ konutlarından satın aldığı evin tapu devir işlemi için gerekli olan 5 bin 284 YTL'yi temin edemeyince çareyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmekte buldu. 10 gün içerisinde parayı temin edemediği halde evi de elden gidecek olan çaresiz anne, "Bu imkanı kaçırırsam sokakta kalacağım. Ne olur bize sahip çıkılsın" diyerek yardım istedi.

48 yaşındaki Güzel Bozyel isimli fedakar anne, eşi Ahmet Bozyel'in 8 yıl önce İstanbul'da bir trafik kazasında hayatını kaybetmesinden sonra 3 çocuğuyla ortada kaldı. O yıllarda en küçük çocuğu 3 yaşında olan Güzel Bozyel böbreklerindeki su yetmezliği nedeniyle bir iş bulup çalışamadı. Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) aldığı cüzi yardımlarla ayakta durmaya çalıştı. Zar-zor sağladığı geçimle hayatını çocuklarına adadı. En büyük hayali olan çocuklarının eğitimi için yemeden, içmeden çocukları için savaştı.

ÇOCUKLARIMIN EĞİTİMİ İÇİN CANIMI BİLE VERİRİM

Halitpaşa Mahallesi'ndeki derme çatma bir evde geçen yıllarını çocuklarının eğitimi için harcadı. Çocuklarına hem anne, hem baba, hem de öğretmen oldu. Bolca geçen boş vakitlerinde çocuklarıyla birlikte ders çalıştı. Onlara hem derslerinde yardımcı oldu hem de hayat dersi vererek iyi şekilde yetiştirdi. Tek gayesinin çocuklarının eğitimi olduğunu ifade eden Güzel Bozyel, "Canımı verip çocuklarımı okutacağım. Bilsem öleceğim çocuklarımın eğitimini asla aksatmayacağım. Her türlü zor koşullarda bile onları okutacağım. Tek gayem evlatlarımın vatanına, milletine bağlı, çalışkan ve başarılı birer fert olmalarını sağlamaktır. Benim gibi perişan olmalarını istemiyorum. Kendi ayakları üzerinde durmalarını öğretiyorum. Nasihatlerimde başarılı olmalarını ve çok çalışmalarını istiyorum" dedi.

ÖZELLİKLE DE KIZLARIMIN EĞİTİMİ ÜZERİNE DURUYORUM

2'si kız 1'i erkek 3 çocuk annesi Güzel Bozyel özellikle de kız çocuklarının eğitimi için gayret gösteriyor. Kızların en büyüğü Keziban Bozyel (18) Ankara'da üniversitede okuyor. Kızının üniversitedeki ilk yılı olduğunu söyleyen Güzel Bozyel, "Kızım babasının ölümünden sonra büyük bir depresyon geçirdi. Kendini güçlükle toparlayabildi. Anne-kız el ele verip vaktimizi eğitime harcadık. Çak çalışkandı. Eğitim gördüğü okullarda hep başarı ede etti. Şimdi de üniversitede okuyor. Çok mutluyum. Tek sorunumuz bir burs bulamadık. Kızıma burs bulabilirsem daha mutlu olacağım. 14 yaşındaki kızım Gülcihan Bozyel de Halitpaşa İlköğretim Okulu'nda okuyor. O da çok başarılı. Yine Halitpaşa İlköğretim Okulu'nda okuyan 11 yaşındaki oğlum Eyüp de derslerinde başarılı. Onun da eğitimini başarıyla tamamlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

İLK DEFA BİR EVİ OLDU ONUN DA TAPUSU İÇİN 5 BİN 284 YTL GEREKLİ

Eşinin ölümünden sonraki 8 yılını büyük sıkıntılar içinde tamamlayan Güzel Bozyel'in eline bir ev fırsatı geçti. Hayatını sürdürdüğü derme çatma evlerin penceresinden akıp hayal kurduğu Çöl Lojmanları diye adlandırılan TOKİ evlerinden birini ağabeyi 13 ay önce 8 bin YTL'ye satın alarak kendisine hediye etti. Büyük bir hevesle taşınıp yerleştiği evinde 10 ayını tamamlayan Güzel Bozyel, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden gelen Arsa Bedeli Ödemesiyle ilgili yazı karşısında bir kez daha çaresizliğe büründü. Yazıda belirtilen, "Yaptığınız ödemeler dikkate alınarak tarafınıza tahsis edilen konutun inşaat bedeli ödenmiş kabul edilerek arsa payları için İdaremizce hesaplanan 5 bin 284 YTL bedelin tarafınızca yazımız tebliğ tarihinden itibaren 10 ayda 10 eşit taksitte ödenmesini müteakiben tapu devir işleminin yapılması uygun görülmüştür. Yukarıda belirtilen işlemlerin tamamlanmasını müteakiben tapu devir işlemleri yapılacak olup, belirtilen süre içerisinde bahsedilen işlemlerin tamamlanmaması veya banka dekontlarının İdaremize gönderilmemesi halinde, yapılan tahsis işlemi iptal edilmiş sayılacaktır" ifadeler Bozyel'i yeniden düşünceye itti.

Çaresiz anne Bozyel bu defa 10 eşit taksitte ödemesi gereken aylık 528.40 YTL'yi temin için çare aramaya başladı. SSK'sı, Bağkur'u bile olmayan Bozyel, SYDV'den aldığı yardımlarla geçimlerini sağlamaya çalışırken evinin tapusu için gerekli olan taksitleri ise bir türlü bulamadı. Çaldığı kapılar yüzüne kapanınca her ay bir umut olur diye taksitleri ödeyemedi. Aradan geçen 10 ayda tek bir taksiti bile yatıramayınca 5 bin 284 YTL'yi 10 içinde tek seferde ödemesi aksi halde tapu tahsis işleminin iptal edileceği duyuruldu.

BAŞBAKAN'A SESLENDİ

Evinden olmanın korkusuyla her çareye başvuran fakat bir yerden yardım ve destek bulamayan güzel Bozyel, çareyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmekte buldu. Hasta olduğunu, çalışamadığını başka gelirinin de olmadığını vurgulayan Güzel Bozyel, "Çalmadık kapı bırakmadım. Ama evime tam anlamıyla kavuşabilmem için gerekli olan parayı bir türlü bulamadım. Bir imkanım olsaydı veya çalışacak sağlığım olsaydı taksitleri zamanında öderdim ve bu sorunum ortadan kalkardı. Yıllarca derme çatma evlerde hayat sürdük. Allah ağabeyimden razı olsun bir imkan sundu ve bana ev satın aldı. Ama bu defa evin tapu tahsis işlemleri için 5 bin 284 YTL para gerekliydi. Onu da bir türlü temin edemedim. Şimdi ne yapacağımı şaşırıp kaldım. Son çare olarak Başbakanıma sesleniyorum. Çocuklarımla birlikte sokakta kalmamak için yardım elini uzatmasını bir imkan sunmasını bekliyorum" diyerek yardım istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 12:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?