5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Sonuncuya süt ödülü

Türk veteriner hekimlik eğitiminin başlangıç yıldönümü olan 19 Kasım'da Kars'ta 'Süt Koşusu' düzenlendi.
 
Ödül olarak birincilere altın, sonunculara ise süt verilen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Kıran kırana geçen yarışmada Veteriner Fakültesi öğrencilerinden Çağla Açar ise sonuncu gelebilmek için büyük çaba harcadı. 

Kars-Ardahan-Iğdır Veteriner Hekimleri Odası (VHO) ile Kafkas Üniversitesi'nin (KAÜ) ortaklaşa düzenlediği 3 kilometrelik '7'den 70'e Sağlıklı Yaşam İçin Süt Koşusu' Ali Gaffar Okkan Bulvarı'nda başladı. İlk üçe altın son üçe de süt verilecek olan yarışmaya KAÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların öğrencileri katıldı. Yarışmaya start verilmeden önce öğrenciler soğuk hava nedeniyle ısınma hareketleri yaptılar. Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ve ambulansın da hazır bulunduğu yarışma renkli görüntüler eşliğinde başladı. 

Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri altın için yarışırken Veteriner Fakültesi öğrencileri ise süt için yarıştılar. Önde kıran kırana çekişme arkada ise yavan bir görüntü vardı. Yarışmada Ticaret Lisesi öğrencilerinden Serkan Öngel birinci, Selahattin Yıkılmaz ikinci, Enes Taşkır ise üçüncü oldu. Son üçün belirlenmesi için de uzunca bir süre beklendi. Veteriner Fakültesi öğrencileri sonuncu gelmek için yarışmayı yürüyerek tamamlamak istedi. Zaman zaman geri dönerek koşan ve yarışmayı en sonuncu bitirmek isteyenler ilginç görüntüler oluşturdu. 

Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Çağla Açar büyük bir çaba harcayarak yarışmayı sondan birinci tamamlarken, Tuğrul Göçer sondan ikinci, Hüseyin Öztürk ise sondan üçüncü oldu. 

Aynı zamanda süt güzeli de seçilen Çağla Açar, sonuncu gelmek için akla karayı seçtiğini ve ödül olarak süt kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
VHO Başkanı Doç. Dr. Yavuz Öztürkler, Türk veteriner hekimlik eğitiminin başlangıç yıl dönümü nedeniyle '7'den 70'e Sağlıklı Yaşam İçin Süt Koşusu' düzenlediklerini belirterek "Odamız yarışma sonunda birinciye 1 adet cumhuriyet, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın ödül verecektir. Oda başkanlığımız yarışmayı kazanamayarak sonuncu gelenleri de unutmamış, son 3 kişiye 3'er litre süt vererek gelecek yarışmalara daha sağlıklı hazırlanmasını amaçlamıştır" dedi.
 
Öztürkler daha sonra şunları söyledi:
"Bilindiği gibi odamız her yıl Türk Veteriner Hekimlik eğitiminin başlangıç yıl dönümlerinde geleneksel süt koşusu düzenlemektedir. Geleneksel süt koşusu, geçmiş yıllarda Veteriner Fakültesi öğrencilerinin katıldığı bir etkinlikti. Ancak Oda Başkanlığımız, geleneksel süt koşusunun ismini '7'den 70'e Sağlıklı Yaşam İçin Süt Koşusu' şeklinde değiştirerek bu koşuyu tüm halkımızın katılacağı bir etkinlik haline getirmeyi kararlaştırdı. Odamızın amacı, küçük büyük demeden herkesin ve özellikle küçüklerin sağlıklı yaşam için spor bilincine ulaşması ve yılda hiç olmazsa bir kere spor yapmasını teşvik etmektir.''

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 15:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?