6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

SP adayı projelerini açıkladı

Saadet Partisi (SP) Kars Belediye Başkan Adayı Reis Karakoç projelerini açıkladı. 'Yeni bir başlangıç'' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Karakoç, "Vizyonumuz eşit hizmet, değerlerimiz ise saygı, şeffaflık, adil yönetim, kesintisiz çalışma ve profesyonel kadroyla işlerin ciddiyetle takibini sağlayacağız" dedi.

SP Belediye Başkan Adayı Karakoç, şunları söyledi:
"Misyonumuz, Belediyeciliğin temel hizmetleri olan; alt yapı, çevre temizliği, yol, su gibi hizmetleri eksiksiz yapmak olacak. Vizyonumuz ise; yeni bir başlangıç, eşit hizmet, gurur duyacağımız bir kent, şehrimizi modern ve yaşanabilir bir kent haline getirmek. Değerlerimiz de; saygı, şeffaflık, adil yönetim, kesintisiz çalışma, profesyonel kadroyla işlerin ciddiyetle takibi."

Yeni projelerle seçime odaklarını da vurgulayan Karakoç, projelerini şu şekilde sıraladı:
''-Kars'ın önümüzdeki 50 yıllık su, altyapı, kanalizasyon, atık su ve yer altı yangın bağlantılarını titizlikle ve ustalıkla yaparak sorunsuz bir hale getireceğiz.
- 22 mahallemize muhtarlık kompleksleri yapacağız. Bu komplekslerin içinde muhtarlık binamız bulunacak. Ona ek olarak yapacağımız binalar ise toplam 180 metrekare olacak. 120 metrekaresinde çok amaçlı salon (Toplantı, düğün, nişan, taziye) bulunacak. Ayrıca; mutfak, kiler ve yedek malzeme deposu da olacak. Bu komplekslerin bütün araç gereçleri ve mutfak malzemeleri belediyemiz tarafından temin edilecektir.
- Kars kent merkezinde ve vatandaşlarımızın yoğunlukta bulunduğu diğer alanlarda Avrupa standartlarına uygun bay-bayanlı umumi WC'ler yapılacak. WC'ler, aynı zamanda da, engelli vatandaşlarımızın kullanabilecekleri şekilde dizayn edilecek.
- Her yaştaki bütün çocuk ve gençlerimizin yararlanabilecekleri geniş oyun alanları, çok yönlü spor tesisleri ve eğlence mekanlarını içeren kompleksler yapacağız.
- Özellikle ev hanımlarımızın ve işsiz genç kızlarımızın yararlanabileceği atölyeler kuracağız. Öncelikle, tam profesyonel eğitmenler desteğiyle kadınlarımızı, önce eğitim sonra iş alanına kazandıracağız. Bu atölyelerde üretilecek ürünlerin pazarlamasını şehir merkezinde kuracağımız satış mağazalarında belediye olarak biz yapacağız.
- Kars Belediyesi'nin en önemli eksiklerinden olan sosyal tesisleri hayata geçireceğiz. Bütün vatandaşlarımızın en üst seviyede en uygun şekilde yararlanmasını sağlayacağız.
- Halen çalışan ekmek üretim fırınımızı tam anlamıyla bir ekmek üretim fabrikasına çevirip daha ucuz ve daha kaliteli ekmek üreteceğiz.
- Gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızdan belirlenecek miktarın altındaki su kullanımında en düşük seviyede su parası alacağız.
- Avrupa Birliği (AB) fonlarından maksimum derecede faydalanacağız. AB Hibe projelerinden de yararlanıp özellikle istihdama yönelik iş alanlarını profesyonel bir çalışmayla Kars halkına kazandıracağız.
- İcraat ve etkinliklerimizi belediyemize ait yeni kuracağımız internet sitesinde 24 saat kamuoyunun takip ve denetimine sunacağız. Böylelikle, bütün çalışmalarımızı kamuoyuna duyurarak herkesi bilgilendireceğiz. Aynı zamanda da vatandaşların fikir ve önerilerini ve de şikayetlerini de dikkate alacağız.
- Özellikle kent merkezindeki trafik tıkanıklığının ve araç hareketliliğinin esnaf ve vatandaşlara verdiği sıkıntıdan yola çıkarak şehir merkezinde muhtelif alanlara toplam 5 bin araçlık değişik bölgelerde kapalı otoparklar yapacağız.
- Organik et üretimi, satış ve pazarlaması alanlarına ağırlık vereceğiz. Önemli bir yatırım yapıp köylümüzün ve çiftçimizin bu alandaki üretimine değer katarak bunu daha da geliştireceğiz. Tam donanımlı ve AB Standartlarına uygun et entegre tesisi kuracağız. Bu tesiste üretilecek ürünlerin satış ve pazarlaması konusunda belediye olarak öncülük edeceğiz.
- Okul öncesi Çocuk Bakım ve Eğitim Merkezi'ni tam profesyonel kadroyla kurup ailelerin bu alandaki zaruri ihtiyacının karşılanmasını sağlayacağız. Bu merkezimizi Türkiye'mizin en büyük merkezlerinden birisi haline getireceğiz.
- Üniversite öğrencilerimizin şehrimize geldiği ilk andan ayrılacakları son ana kadar rahat edebilmeleri için belediye olarak rehberlik, danışmanlık servisini kuracağız. Ayrıca, şehir esnafımızla yapacağımız protokollerle özel öğrenci indirimlerini hayata geçireceğiz. Böylelikle öğrencilerimiz kendi evlerindeymiş gibi rahat etmelerini sağlayacağız.
- Engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Belediyenin bütün birimlerini engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla girip çıkabilecekleri yerler haline getireceğiz. Kent merkezindeki hareket alanlarını da en güzel şekilde kullanmalarını sağlayacağız.''

REİS KARAKOÇ'UN ÖZGEÇMİŞİ

''1973 yılında Kars'ın Selim ilçesi Eskigazi köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kars merkezde tamamladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden İngilizce eğitimi alarak mezun oldu. Daha sonra ticaret hayatına atıldı. Kars'ta halen ticaretle uğraşmakta. Evli ve 1 çocuk babasıdır.''

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 13:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT KIRKAÇ IP: 85.105.246.xxx Tarih : 9.02.2009 08:55:38

Sayın Reis Karakoç hemşerimize başarılar dileriz.Gerçekten genöç ve dinamik bir başkan adayı. projeleri ve düşünceleri karsın sorunlarını  çözecek şekilde.

Kars halkının mevcutları bırakıp genç ve doğru olan bu hemşerimizin destekcisi olmaları gerektiğini düşünüp hayırlı olmasını dilerim