5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

SP adayından iddialı vaat

Kars'ın Selim ilçesinden Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan Adayı olan Bülent Altun, "Selim'i Kars'ın incisi yapacağımıza söz veriyoruz'' sloganıyla başlattığı seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


SP Selim Belediye Başkan Adayı Bülent Altun, seçim bürosunda yaptığı konuşmada, "Hedeflerimizi üç saç ayağında toparlardık, üç ana hedefimiz var. Bunlardan ilki istihdam, ikincisi altyapı sorunu, üçüncüsü de çarpık kentleşmeyi önlemek olacak" dedi.


Altun daha sonra şunları söyledi:
"İstihdam alanında işsizliği ve göçü önlemek için bölgemizdeki geçim kaynağı olan üretimden insanlarımıza iş sahası açacağız. Bunun için ilk önce et entegre kombinası kurulacak. Doğu Anadolu Bölgesi, Kars ili ve Selim ilçesinin geçim kaynağı hayvancılık ve tarımdır. Bu nedenle et entegre kombinası projemizi hayata geçireceğiz. Ardından entegre süt ve süt ürünleri tesislerimiz olacak. Vatandaşlarımızın yetiştirmiş oldukları tarım ürünlerinden gelir etmeleri için un fabrikamız olacak.

Tabi ki unfabrikasının yan bölümleri de açılacak. İlçemizde sanayi bölgemiz yok. Özellikle sanayi sitesinin kurulması sağlanacak. Otomobil sanayisinde çalışan arkadaşların yetiştirilmesinin önü açılacak. Batı'dan kalifiye elemanlar getirtip buradaki arkadaşlara eğitim verdireceğiz. Belediyecilik bizim işimiz ve mesleğimiz olduğu için hizmetlerimizden kimsenin şüphesi yok. Belediye öncülüğünde eleman yetiştireceğiz. İkinci ana hedefimiz altyapı sorunumuzdur. Altyapı sorununu da Avrupa standartlarında olacak.


Türkiye'de ilk olarak Selim'de hayata geçirilecek. Altyapı sistemi tünel şeklinde olacak. Bir otomobilin rahatlıkla içinde seyir edebileceği genişlikte olacak. Bu sistem için Selim çok müsait. Bu alt yapı sisteminde kanalizasyon, atık su ve temiz su sistemi olacak. Bu suları bir havzada toplayacağız. İleriki zamanlarda da bu havzada toplanan suları tarım alanında kullanacağız. Çiftçinin bir tarım alanını sulaması için kuyu açması külfetli. Bu nedenle kuyu açmasına gerek kalmadan havzada toplanan sularıkullanacak. Bunların yanı sıra doğalgaz, elektrik ve telefon kablo sistemimiz tamamen yer altında olacak. Üçüncü projemiz çarpık kentleşme. Yapılan konutların uygun olamadığı ortada. Vatandaşlarımız hayat standartlarına uygun evler yapacağız ve vatandaşlarımız bütçelerine göre ödeme yapacaklar."
 

İha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 18:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?