6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

SP Kağızman'da miting düzenledi

Saadet Partisi (SP) Kars Kağızman Belediye Başkan Adayı Özkan Arduç, ilçede miting düzenledi.


SP Genel Sekreter Yardımcısı Atıf Özbey, SP Kars İl Başkanı Mikail Demir, SP İlçe Başkanı Oktay Ağır, SP İlçe Belediye Başkan Adayı Özkan Arduç ve çok sayıda partili ilk olarak 80 araçlık konvoyla ilçeye girdiler. Konvoyun ardından mitingin yapılacağı alana gelindi ve Başkan Adayı Özkan Arduç davul-zurna eşliğinde bir süre omuzlarda taşındı.


Mitingde bir konuşma yapan SP Kağızman Belediye Başkan Adayı Özkan Arduç, “Cenab-ı Allah’ın izniyle sizlerinde desteğiyle Saadet Partisi’nden Kağızman Belediye Başkan Adayı olmuş bulanmaktayım. İddiasından asla vazgeçmeyen bir evladınız ve kardeşiniz olarak Saadet Partisi’nden Kağızman Belediye Başkan Adayı olurken size hizmet için buradayım. Kağızman halkının suya ve daha güzel yollara ihtiyacı var. İnşallah el birliği ile çalışacağız” dedi.


SP Genel Sekreter Yardımcısı Atıf Özbey de, demokrasinin nimetlerinden söz ederek, “Cenab-ı Allah’ın izniyle inşallah 29 Mart mahalli idareler seçimine giriyoruz. Eğer demokrasi olmasaydı, eğer bu seçimler olmasaydı, eğer 4 yıllığına değil de 14 yıllığına seçilseydi bu insanlara selam verseydiniz almazlardı. İyi ki demokrasi var, iyi ki oylarınız var, iyi ki de siz onları 4 yılda bir sandığa çağırıyorsunuz. Yoksa maalesef sizlerin selamlarınızı bile almazlardı. Onun için iyi ki Türkiye var. Onun için iyi ki Türkiye’de demokrasi var, iyi ki onun için 5 yılda bir parlamento seçimleri ya da mahalli idareler seçimi yapılıyor” dedi.


Mitinge katılanlara Başkan Adayı Özkan Arduç’u da tanıtan Özbey, “Biz bugün burada Özkan Arduç’u tanıyoruz. Soğuk bir kış gününde koşup buraya geldiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Özkan Arduç kimdir? Zor Bey’in torunudur. 2. Abdülhamit Han Hazretlerinin bu bölgeyi Ermenistan’dan kurtarırken Özkan Arduç’un dedesi Zor Bey Kağızman’ın Kaymakamı olarak Hamidi Alayları Komutanı olarak tayin etti. Elhamdülillah bu bölgeyi Ermeni soykırımdan temizleyen Özkan Arduç’un öz dedesidir. Dolayısıyla o da bugün dedesinin yolunda bir besmeleyi çekip siyasete başlamıştır. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Kağızman’a biz belediye Başkanı seçiyoruz. Biz, ideolojik davranamayız. Biz, ırkçılık yapamayız. ‘O parti senin bu parti benimdir’ diyemeyiz. Biz, Kağızman’a sempatik, güler yüzlü, yanına oturduğumuzda sanki taziye varmış gibi değil de yanımıza oturduğu zaman sanki bayram varmış gibi karşılayan bir belediye Başkanı istiyoruz. Bizde araştırdık baktık ki en sempatik, en beyefendi, bu Kağızman’ı en çok güldürecek olan, onları mutlu edebilecek bir Kağızmanlı kardeşimizi bir evladınızı seçtik. O da Özkan Arduç’tur. Siz onu belediye Başkanı seçeceksiniz” diye konuştu.


Özbey, Kağızman’da birinci sorunun işsizlik olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
“Peki 7 yıldan bu yana çözüldü mü? Allah’ın izniyle nasıl çözeceğimizi anlatayım size. Kağızman Meyve Suyu Fabrikası Derebeyin düzünde çöplük halindedir. Özkan Arduç kardeşim bunu açacak. Bizim bir Tuz Fabrikamız var. Özelleştirmek istediler. Şu an çalışmıyor. Bu Tuz Fabrikasını yineden açacağız ve hizmetinize sunacağız. Kağızman’ın en önemli gelir kaynağı arıcılıktır. Özkan Arduç geldiği gün Arıcılar Kooperatifini açacak. Kağızman arısını en iyi fiyatta Ankara’ya, İzmir’e ve İstanbul’a gitmesi için Pazar arayacaktır. 24 saat akan temiz ve en ucuz suyu biz Kağızman’da akıttıracağız. Su denilince sulama suyu da akla geliyor. Kayısıcılıkla uğraşan vatandaşlarımızın su sorunu çözeceğiz. Elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. İnşallah sulama suyu sorununu çözeceğiz. Toplu taşımacılıkta öğrencilerimiz sıkıntı çekiyor, yaşlılarımız ve fakirlerimiz sıkıntı çekiyor.

Bu minibüsçülerin dışında gidip de Gaziantep’ten ya da Adıyaman’dan minibüsçü getirmeyeceğiz. Sorunu burada ki minibüsçülerle çözeceğiz. Kağızman belediye Başkanımız Kağızman’da ki minibüsçüleri destekleyecek. Onlarda ucuz fiyata taşımacılık yapacaklar. Son mitingimizde Ağrı Tutak Belediye Başkanımız Bülent Osman Ağaoğlu buraya gelecek. Size Tutak’ta nasıl fabrika kurduğunu söyleyecek. O sözü de kendisi verecek. O sözü o verecek size. Parke taşı döşerken ‘bu kahvehane bana oy vermedi, resmimi asmadı, müftülüğün önünü döşettirmem, filan fabrikanın önünden geçmem, bilmem hangi marketin sokağından geçmem’ diye bir şey söylemeyecek Özkan Arduç. Özkan Arduç, her mahalleyi, her sokağı ve caddeyi parke taşıyla döşeyecek. Parke taşlarının üzerine de Saadet Partisi’nin renklerini koymayacağız.

Kimi koyacağız. Kağızmanspor’un renklerini koyacağız. Geniş modern bir araba garajı yapacağız. Şu meydana bakın her iki tarafta da arabalar iş yerlerinin önünün kapatmış. Büyük bir sorun. Araba sahiplerine sorduğum zaman bana dediler ki, ‘bizim çok iyi bir araba garajımız var da arabaları oraya mı çekmedik’. Öyleyse Özkan Arduç çok modern adeta bir otopark şeklinde bir garaj yapacak. Asfaltlarımız Allah’ın izniyle kış şartlarına göre dökülecek. Üzerine tuz da dökseniz, ateşte dökseniz sökülmeyecek. Özkan Arduç Kağızman’a geldiği ilk gün bir söz verdi. Kesik Köprü Kağızman’ın içine kadar olan yolu neye mal olursa olsun Özkan Arduç genişletecek, bariyerleri de kendi maaşıyla döşetecek. Çöpleriniz gece kaldırılacak.

Haberiniz bile olmayacak. Çöp arabasını ve temizleyici kardeşlerimizi görmeyeceksiniz. Sabah kalktığımızda tertemiz bir şehir göreceksiniz. Bizim iki tane meyvemiz var ki; gururumuzdur. Birisi kayısı diğeri ise uzun elma. Uzun elmanın marketini belediyenin değil Özkan Arduç’un parasıyla yaptıracağız. Kaysının maketini de yapıp bölge trafiğin dört yoluna dikeceğiz ki gelen-giden herkes Kağızman’ın meşhur meyvelerini görmüş olsun”
Miting sonrası Başkan Adayı Özkan Arduç yine omuzlara alındı ve partililerin sevinç gösterileri eşliğinde seçim bürosuna götürüldü.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 20:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?