5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Su yok, öğretmen gelmiyor

Kars’ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Akçakale Köyü'nde, eğitim- öğretimin başlamasının üzerinden 5 hafta geçmesine rağmen 35 öğrenci henüz öğretmen yüzü görmedi.

Ders başı yapamayan çocuklarının dağlarda çobanlık yaptığını belirten köylüler, köyde su olmadığı için öğretmenin gelmediğini ileri sürerek, “Buraya tayin edilen öğretmen susuzluktan kaçıyor” dedi.

Kağızman’a 20 kilometre uzaklıktaki 50 haneli Akçakale Köyü'ndeki öğrenciler, öğretmen yokluğu nedeniyle henüz dersbaşı yapamadı. Köyde iki yıl önce yaptırılan üç derslikli ilköğretim okulunun da bakımsız kaldığını söyleyen köylüler, çocuklarının eğitim- öğretimden geri kalmalarına tepki gösterdi.

Öğrenci velilerinden Devran Güneş, “Okulların açıldığı ikinci gün köye iki öğretmen geldi ama su olmadığını görünce bırakıp gitti. Yıllardır su ihtiyacımızı kuyulardan karşılıyoruz. Devletin bize de el uzatmasını bekliyoruz. Okula gidemeyen çocuklarımız dağlarda çobanlık yapmaya başladı. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyoruz” diye konuştu. 

Okula gidemediği için çok üzüldüğünü dile getiren 4’üncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Zeliha Güneş ise, “Köyümüze gelen öğretmenler su olmadığını ve okulun halini görünce bir dakika bile durmuyor. Ancak ben okumak istiyorum. Öğretmen olup köyüme dönmek istiyorum” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 12:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www IP: 85.110.195.xxx Tarih : 19.10.2008 13:29:38

hükümet adamları vatanın her karış topragını gezmeli ve böyle sorunlara el atmalı batıda bi kaç yerin köyünü gezmekle bu iş olmaz doguda vatanın bi parçası degilmi neden buraları gezip problemlerini çözmüyolar