6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Şüpheli ölümü paniğe neden oldu

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde cirit atının şüpheli ölümü paniğe neden oldu. Kuduz şüphesiyle yaşanan panik üzerine köye giden İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri köydeki kedi ve köpeklere önleyici kuduz aşısı yaptı.


Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde Çetin Güneş'e ait cirit atı şüpheli şekilde telef oldu. Atın sahibinin durumu Selim İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine köye giden ekipler kuduz şüphesiyle köydeki kedi ve köpeklere kuduz aşısı yaptılar.


Hayvanlarına aşı yaptırmak isteyen vatandaşlar aşı esnasında zor anlar yaşadı. Görevliler de zorluk yaşayınca kedi ve köpeklerden bazılarının aşıları, kafaları çuvalların içine sokularak yapılabildi. Köylülerin de yardımıyla köydeki bütün kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapıldı.


Ölen attan da parça ve kan örnekleri alınarak incelenmesi için Kars Tarım İl Müdürlüğü Laboratuarı'na götürüldüğü öğrenildi. Laboratuar sonuçları açıklanıncaya kadar herhangi bir kuduz şüphesine karşılık İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince köyde gerekli önleyici aşılama çalışmalarının başlatıldığı belirtildi. Kedi ve köpeklerin kuduz aşısı yapılmasına devam edileceği de ifade edildi.


Şüpheli şekilde telef olan at ise köy dışında boş bir araziye kazılan kuyuya konularak kireçleme yapıldıktan sonra gömüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?