6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Susuz'a kardeş geldi!

Bornova Belediyesi, Kars'ın Susuz ilçesi ile kardeş oldu. İki belediye arasındaki protokol, Bornova Belediyesi'nin mart ayı Meclis Toplantısı öncesi imzalandı. Aynı toplantıda Tokat'ın Turhal ilçesiyle kardeş belediye olma önergesi de oy birliği ile kabul edildi.

Bornova ve Susuz Belediye meclislerinde oybirliği ile eş zamanlı olarak kabul edilen Kardeş Şehir olma kararı resmiyete kavuştu. O kararın ardından Bornova Belediyesi Mart Ayı olağan Meclis toplantısı öncesi protokol imzalandı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile Susuz Belediye Başkanı Ali Yeğin'in imza attığı törene, iki belediyenin meclis üyeleri ve bürokratları ile CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar da katıldı.

Yurt içi ve dışından pek çok belediye ile kardeş kent olduklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Ben kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına yurt içinde ve uluslararası anlamda yaptığımız bütün kardeşlik anlaşmalarının iki kent veya ülke halkları arasında dostluğu, kardeşliği, sevgiyi, barışı pekiştirdiğine yürekten inanıyorum. Kardeş şehir anlaşmaları ekonomik, sosyal, kültürel işbirliğinin yanı sıra belediye çalışanları arasındaki eğitimleri de kapsıyor. Bu anlamda imza attığımız bu protokolün hem iki belediye ve halklarına yararlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Hayatının en anlamlı günlerinden birini yaşadığını ifade eden Susuz Belediye Başkanı Ali Eğin ise "Bize bu onuru yaşatan Bornova halkına, belediyesine ve Sayın Başkana teşekkür ediyorum. Bu protokolü doğu ile batının birleşmesi olarak görüyorum. Zaten Bornova'da çok sayıda hemşerimiz var. Bu protokolün devamı da gelecek" dedi.

Sındır ve Yeğin, günün anısına hazırlanan pastayı yine birlikte kesti. İmza töreni sonrası Kars'tan gelen heyetin de katılımıyla gerçekleşen Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Tokat'ın Turhal İlçesi'yle de kardeş şehir şehir olunması kararı oybirliği ile alındı.

Bornova'NIN KARDEŞ BELEDİYELERİ

Pülümür (Tunceli), Altıntaş (Kütahya), Turhal (Tokat), Susuz (Kars), Rostuşa Mavrova (Makedonya), Novipazar (Sırbistan), Tuzla (Bosna Hersek), Bar (Karadağ), Mestanlı (Bulgaristan), Koşukavak (Bulgaristan), Cebel (Bulgaristan), Delçova (Makedonya), Bialystok (Polonya).

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2013 Çarşamba 13:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?