5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Susuz'da fakülte seferberliği

Kars'ın Susuz ilçesinde başlatılan 'Cilavuzu Seviyorum, Fakültemi İstiyorum' kampanyası kapsamında ilçe merkezinde yapılan halk toplantısında oluşturulan komisyon üyeleri, Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mevlüt Karabulut'la görüşerek destek istediler.

Komisyon üyeleri Ayhan Bulut, İbrahim Zeyrek, Sinan Balcı, Mehmet Zengül, Zafer Rençber ve Abubekir Zariç; KAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mevlüt Karabulut ile makamında bir görüşme yaptılar. Görüşmeye Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Kars Şubesi geçici yönetim kurulu üyesi KAÜ Öğretim Görevlisi Erdoğan Karaşah da katıldı.

Komisyon adına konuşan İbrahim Zeyrek, Susuz ilçesinde bir dönemler faaliyette bulunan Cilavuz Köy Enstitüsü'yle eğitimci yetiştirme geleneğinin yerleştiğini bu yüzden de ilçeye eğitim fakültesinin yakışacağını söyledi.

İlçede bir fakülte ve meslek yüksekokulu açılması konusunda destek aradıklarını da ifade eden Zeyrek, ilçe halkının müjdeli haberleri beklediklerini belirtti.

KAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mevlüt Karabulut da, bu girişimi desteklediğini ifade ederek, "Bu işi birlikte başaracağız" açıklamasında bulundu.

Dekan Karabulut, Susuz ilçesinin il merkezine yakın olmasının hem öğrenciler hem de öğretim görevlileri açısından büyük bir avantaj olduğunu da vurgulayarak, ancak ilçelerde fakülte açılmasına fakülte senatosu ve YÖK'ün sıcak bakmadığını, bunun için öncelikle meslek yüksekokulu için mücadele vermenin daha doğru olacağını kaydetti.

Komisyona eşlik eden AK Parti İlçe Başkanı Sinan Balcı ise konunun hükümet boyutu ile gerekli girişimleri yaparak mevcut imkanları sonuna kadar zorlayabileceklerini söyledi.

Komisyon üyelerinden Zafer Rençber ise gerekirse binaların tamiratında işçi olarak çalışabileceklerini, ilçe olarak bir bütün halinde hareket edeceklerini belirtti.

YKKED Kars Şubesi geçici yönetim kurulu üyesi, KAÜ Öğretim Görevlisi Erdoğan Karaşah da, köy enstitüsü binalarının tekrar eğitim-öğretime üniversite bünyesinde kazandırılması gerektiğini ve bu eğitim modelinin çağdaş bir şekilde yorumlanarak tekrar hayata geçirilebileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 21:47:49
Güncelleme :21 Temmuz 2008 Pazartesi 21:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?