6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Susuz'da örnek proje

Kars’ın Susuz ilçesinde Kaymakamlığın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü, ‘Okullarımızı güzelleştirelim’ projesi kapsamında okullardaki eksiklikler giderildi.

Okulların modern hale getirilmesinin amaçlandığı çalışmalar Kaymakam Asalet Karabulut ve Milli Eğitim Müdürü Enver Özer’in gayretleriyle başladı. İşe ilk olarak ilçenin köklü okulu olan ve 1937 yılında Köy Enstitüsü olarak kurulan Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin kaldığı kız ve erkek yatakhanelerinin tadilatı ile başlandı. Öğrencilerin rahat edebilecekleri, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri huzurlu ortamları oluşturmanın sağlanması için yerlere halı döşendi, ayakkabılıklar konuldu. Ayrıca, okul kantininin elektrik sistemi yenilenip, kalorifer petekleri değiştirildi. Öğrencilerin kahvehane ortamlarına alışmamaları için kantine fayans döşendi, LCD televizyon konuldu. Tüm bunlar için 30 bin TL harcama yapıldı.

Çalışmalara ilçe merkezindeki Susuz Lisesi’nde devam edildi. Burada da tüm sınıflarının ve koridorlarının boyası ve dış cephe boyası yapılarak okulun daha canlı ve modern hale gelmezi sağlandı. Ayrıca, öğrenci ve öğretmenlerin okula giriş-çıkışlarını rahatça yapabilmeleri için giriş merdivenleri yenilendi. Bu arada, Atatürk Büstü çevresi düzenlendi. Bu çalışmalarda 10 bin TL harcandı.

Kaymakam Asalet Karabulut, “Okullar kentlerin yapı taşlarıdır. Oralara yapılacak olan her türlü yardım önce gençlerimize, sonra eğitimli bu gençler sayesinde ilçelere ve kentlere katkı sağlayacaktır. Anadolu’nun Serhat Kenti Kars’ın Susuz ilçesinde de her sene yapılan bu iyileştirmelere devam edilecek” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 12:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kubilay ŞAHİN IP: 85.105.181.xxx Tarih : 13.04.2009 19:38:22

Merhaba bu güzel habere sevindim doğrusu bir Susuz Öğretmen Lisesi mezunu bir öğretmen olarak ordaki kardeşleirmizin rahatını düşündükçe kendim rahatladım emeği geçenlere saygılar.