5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Süt ve buzağı paraları ödenecek

Kars'ta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 2007 yılı Temmuz ayı süt paralarının ve Temmuz-Ağustos ayı suni tohumlamadan kalan buzağı paralarının ödenmesine önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Mecit Boran, "2007 yılı 8,9,10,11,12'nci ayların süt paraları ile 2 bin civarında buzağı parası ödemesinin yakında yapılmasını bekliyoruz. Bunlar da önümüzdeki günlerde çıkar" dedi.

Birliğin 30 kurucu ortağının olduğunu, 2 bin dolayında üyelerinin bulunduğunu belirten Mecit Boran, "Teşvik ödemelerimiz birliğin kuruluşunda sıfırdı. Şu anda ise her yıl oldukça yüksek miktarlarda ödemeler yapılıyor. Suni tohumlama da istenilen seviyeye yaklaşıyor. Şu ana kadar 30 bin dolayında suni tohumlama yapılmış. Yıllar geçtikçe birliğimiz güçleniyor ve üyelik talepleri de artıyor" diye konuştu.

Boran, ayrıca, "Bütün teşvikler birlikler aracılığıyla ödendiği için bunun getirisi oldukça iyi. Üyelerimiz bütün teşviklerden faydalanıyorlar. Birlik üyeleri ise 2-3 kat daha fazla teşvik almaktalar. İşlemler birlik eliyle yapılmakta" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?