6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

SYDV çaresizlere çare oluyor

Kars’ta harabe bir evde tek başına yaşamını sürdüren 72 yaşındaki Mürüvet Nine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) ikametine gerekli malzemeler alındıktan sonra tedavisi için hastaneye yatırıldı.


Bayrampaşa Mahallesinde ikamet eden Mürüvet İvak’ın çaresizlik içindeki yaşamı, SYDV’nin rutin yaptığı hane incelemesinde fark edildi. Ninenin gözlerinin görmediği, oldukça bakımsız tuvaleti olmayan bir evde yaşadığı ve bakacak kimsesinin olmadığı öğrenildi.


Bunun üzerine Vali Mehmet Ufuk Erden’in talimatı ile SYDV tarafından ninenin evi tamir ettirildi ve boyatıldı. Ninenin evine ayrıca, tuvalet ve lavabo yaptırıldı, 1 adet çekyat, 1 adet bazalı yatak, 1 adet uyku seti, 1 adet halı ve gıda malzemeleri alındı.
Vali eşi Fatma Yeşim Erden’in aracılığıyla da Mürüvet Nine, tedavi için hastaneye yatırıldı ve gerekli tetkikleri yaptırıldı. Vali eşi Fatma Yeşim Erden önceki gün de hastaneye giderek nineyi ziyaret etti ve bütün sorunlarıyla ilgilenileceğini söyledi. Mürüvet Nine ise, Vali Erden ve eşine teşekkür ederek, “Devletimiz sağ olsun. Bana bu zor günlerimde yardımcı oldunuz. Sizler benim birer evladımsınız. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.


SYDV’den yapılan açıklamada, “Vakfımız, yapılan hane incelemelerinde Mürüvet İvak gibi ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve zor durumdaki vatandaşlarımızı tespit ederek türlü yardımı yapmaktadır. Bu durumdaki vatandaşlarımız gerekirse SYDV yetkilileri tarafından hastaneye götürülerek tedavi ve muayene yaptırılmaktadır” denildi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?