5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

SYDV'nin Bayram yardımları

Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Kurban Bayramında ziyaret edilen ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlar açıklandı. 

SYDV’den yapılan yazılı açıklamada, “Valimiz Sayın Mehmet Ufuk Erden, geleneksel hale getirdiği bayramlardaki ev ziyaretlerinde bu yıl farklı bir uygulamayı hayata geçirerek Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvasından 3’er öğrenciyi bayram ziyaretlerine beraberinde götürdü. Valimiz Sayın Mehmet Ufuk Erden, Vali yardımcısı Veysel Çiftçi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvasından 3’er öğrenciyle birlikte Kurban Bayramının ikinci günü; Cumhuriyet Mahallesinde Ali Aydın, Bayrampaşa Mahallesinde Münire Edizdağ, iki özürlü kızı bulunan Perişan Kaya, şehit ailesi Namaz Yıldırım, gazi ailesi Sevdal Kurdaş adlı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ettiler. Yapılan bayram ziyaretinde mağdur olan ailelerimizden biri olan Cumhuriyet Mahallesindeki Ali Aydın adlı vatandaşımıza Valimiz Sayın Mehmet Ufuk Erden’in talimatı ile Özel İdare Genel Sekreterliğince Botaş Firmasına ait olan 1 adet çiftli çocuk ranzası, 1 adet masa, 4 sandalye, 2 adet nevresim takımı, 2 adet battaniye, 1 adet elbise dolabı hediye edilmiştir. Ayrıca, ihtiyaç sahibi aile SYDV’nin kömür dağıtımı sırasında ilimizde olmadığı ve kömürünü alamadığı için kömür ve diğer ihtiyaçlarını karşılaması için 750 YTL nakdi yardım yapılmış, Sayın Valimizin talimatı ile hasta olan vatandaşımız ve çocukları Kars Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Evi Çocuk Servisine götürülerek muayene ve tedavi ettirilmiştir. Örnek Mahallesinde ikamet eden, 2 özürlü çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi Perişan Kaya adlı vatandaşımıza da gıda paketi, 1 adet çiftli çocuk ranzası, 1 adet masa, 4 sandalye, 2 adet nevresim takımı, 2 adet battaniye, 1 adet elbise dolabı hediye edilmiştir. Bununla birlikte özürlü olan çocukların Ankara Hacettepe Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavilerinin yapılabilmesi için aileye uçak bileti masrafları ile konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bin 500 YTL nakdi yardım yapılmıştır. Bayrampaşa Mahallesinde ikamet eden Münire Edizdag'a ziyarette ise; gıda paketi hediye edilmiş, ayrıca ziyarette evinin hasarlı olduğu görüldüğünden vatandaşımızın evinin onarımının ve tamiratının yapılabilmesi için Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne keşif yapılması için talimat verilmiştir” denildi. 

Açıklamada ayrıca, Vali Mehmet Ufuk Erden’in ev ziyaretinden sonra kendilerine gıda, ev eşyası ve sağlık sorunları konusunda yardımcı olunan ihtiyaç sahibi ailelerin, Valinin ziyaretiyle hayatlarının değiştiğini, Valinin kendilerine büyük bir destek sağladığını belirttikleri ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 14:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?