5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Takside yılan paniği

Kars'ta etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle bir taksinin motor kısmına yuva yapan yılan paniğe neden oldu. Aracının motor kısmına yuva yapan yılanı fark eden taksi sürücüsü, aracını bir benzin istasyonuna çekti ve tazyikli suyla yılanı bulunduğu yerden çıkarmayı denedi. Sürücü daha sonra sopalar yardımıyla çıkardığı yılanı kafasını ezip öldürdükten sonra yanına alarak yoluna devam etti. 

Kars'ta aşırı sıcaklardan bunalan bir yılan Servet Çeledir'e ait ticari taksinin motor kısmına girerek yuva yaptı. Günlerdir yılanı fark edemeyen sürücü dün aracını park edince bir yılanın aracından indiğini ve insanları görüp panikleyerek tekrar aracın motor kısmına girdiğini gördü. Şaşkına dönen ve korkmaya başlayan sürücü aracını bir benzin istasyonuna götürerek tazyikli suyla yılanı bulunduğu yerden çıkarmaya çalıştı. Çevresine toplanan vatandaşların şaşkın bakışları arasında yılanı arayan sürücü bir yandan da koktuğunu söyleyerek yardım istedi. Kalabalığı gören emniyet güçleri bile ne olduğunu merak edip bir süre olay mahallinde bekledi. Tazyikli suyla yılanı bulamayan sürücü aramaktan vazgeçince bir başka vatandaş yılanı gördü. Bu sırada çevredekiler heyecan, panik ve merakla yılana bakmak istediler. Aracın motor kısmındaki yılan sopalar yardımıyla yerinden oynatıldı. Bu sırada sürücü Servet Çeledir yılanı kuyruğundan tutup çıkardı. Zehirli olması ihtimali üzerine gençlerden bazıları yılanın kafasına sopayla vurup öldürmek istediler. Sürücü ise neye uğradığını şaşıran yılanın kafasını ayağıyla ezerek öldürdü. Kendini 'Kahraman taksici' ilan eden Servet Çeledir, ''Niçin öldürdünüz?'' sorusu karşısında da, ''Mecburen öldürdüm. Zaralı olan her şeyi öldüreceksin. Ben bunu hatıra olarak kurutup taksimin arkasına asacağım. Biz bu küçük sokakların büyük delikanlısıyız. Bize yılan bile fark etmez. Biz bu tür durumlarda bir tek yılana karşı değil müşterilerimizi her türlü tehlikeye karşı koruruz" diye konuştu. 

Sürücü Çeledir ayrıca, yılanı fark ettikten sonra iki müşterisini zarar gelebilir endişesiyle arabasına almadığını ve yolcu taşımadığını da sözlerine ekledi.
Öldürdüğü yılanı aracının yan koltuğa koyan sürücü aracını temizledikten sonra benzin istasyonundan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 13:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sedat Deniz IP: 88.236.14.xxx Tarih : 3.08.2008 15:47:16

Sayın taksici kardeş o yılanı öldürmeden doğaya yani kendi yaşam alanına bıraksaydın olmazmıydı, zararlı olan herşeyi öldüreceksin demişsin ama sen o yılanla bir daha karşılaşmayacaktınki bıraktıktan sonra çekip gidecekti, kaldıki yılanlar zararlı değil tarlalarımızı mahveden fareleri ve diğer zararlıları yiyerek bize yarar bile sağlıyor, neyse senide kınamamak lazım çünkü bizlere küçüklüğümüzden itibaren yılanı nerede görürseniz başını ezin telkininde bulundu büyüklerimiz, ama yanlış, bari bundan sonra bir canlıyı öldürürken biraz düşünelim.