6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Taş kırma ünitesi hizmette

KARS DEVLET HASTANESİ'NDE TAŞ KIRMA ÜNİTESİ HİZMETE GİRDİ

Kars Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Taş Kırma Ünitesi vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın girişimleriyle 2009 Mart ayında getirilerek böbrek hastalarının hizmetine sunulan taş kırma ünitesi ile Ardahan ve Iğdır illerinden gelen hastalara birlikte ünitede ayda yaklaşık 400 hastaya hizmet verilecek.

Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Murat Kavas, böbrek hastalarının artık tedavileri çok kolay ve ağrısız bir şekilde hastanede uzman doktorlar tarafından gelişmiş cihazlarla yapılacağını belirtti. Dr. Kavas, "ESWL (Taş Kırma) Türkiye'de ve dünya da yaygın olarak tercih edilen gelişmiş bir modeldir. Ünitede bir teknisyen ve üç üroloji uzmanı hizmet vermektedir. Cihaz filmde görülen taşları sahip olduğu röntgen cihazı yardımıyla, filmde görülmeyen taşları ise ultrason yardımıyla kırabilmektedir. Cihaza entegre olan ultrasonografi ünitesi sayesinde taş hastalarının takibi yapıldığı gibi ayrıca prostat hastalarından ultrason kılavuzluğunda biyopsi alınmaktadır" dedi.

Kars Devlet Hastanesi'nin zemin kat bölümünde hizmete girin taş kırma ünitesinde üç üroloji uzmanı bir hemşire ve bir teknisyen görev yapıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 17:11:04
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 17:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?