5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Taslakla iligili açıklama yapıldı

Sürücü Kursları Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Mir Hasan Taş ve Kars Sürücü Kursları Birliği Başkanı Azat Ceyhan, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na ilişkin taslakta sürücü adaylarını ve sürücü kurslarını ilgilendiren hususlarla ilgili açıklama yaptılar. 

Sürücü Kursları Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Mir Hasan Taş, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu taslağında, özellikle stajyer dönem ve sürücü belgeleri sınıflarının yeniden düzenlendiğini söyledi. 

Sürücü belgelerinde ana sınıflar, alt sınıflar ve özel sınıflar olmak üzere yeni düzenlemeler yapıldığına dikkati çeken Taş, adayların deneyim durumlarına göre sürücü belge sınıflarını alacaklarını ve sürücü kurslarında başarı göstererek almış oldukları belgeyi sürücü belgesine dönüştürme aşamasında geçen 2 yıllık stajyerlik süresinde kendilerini oldukça zor aşamalar beklediğini vurguladı. 

Kars Sürücü Kursları Birliği Başkanı Azat Ceyhan da, "Türkiye'de her geçen gün artan sürücü kurslarına önlem alınmış olup, il ve ilçe bazlarına bazı kıstaslar getirilmiştir. Ayrıca, trafik ceza oranları artırıldığı gibi, ağır vasıta sürücü belgesine sahip olmalar için en az 3 yıl alt sınıf belgesine sahip olunması gerekir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 17:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?