5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Tatil için geldiler fidan diktiler

İstanbul Alev Okulları öğrencileri tatil için geldikleri Sarıkamış'ta 'Herkes Kendi Çocuğu İçin Bir Fidan Diktirebilir' kampanyasına katılarak kendi adlarına birer adet sarıçam fidanı diktiler.

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi Toprak Otel tarafından başlatılan 'Herkes Kendi Çocuğu İçin Bir Fidan Diktirebilir' kampanyasına İstanbul Alev Okulları öğrencileri de katıldı. Bu kapsamda otelde konaklayan her çocuk için bir fidan dikilecek.

Toprak Otel Genel Müdür Yardımcısı Almila Özgür kampanyayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bir hatıra ormanı oluşturmak istedik. Hem Kars Sarıkamış'a hem de doğaya katkıda bulunmak istedik. Aynı zamanda otelimiz adına güzel bir organizasyon olabileceğini düşündük. Onun için de böyle bir kampanya başlattık. Kampanyamız doğrultusunda otelimizde konaklayan her çocuk için bir sarıçam fidanı dikeceğiz. Buraya diktiğimiz fidanlara bakacağız, yetiştireceğiz. İleride de bir orman haline gelmesini seyredeceğiz. Fidanları Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin ettik. Her konuda bize çok yardımcı oldular. Araziyi sürdüler, fidanları verdiler hatta bugünkü ağaç dikimimize de yardımcı oldular" dedi

Genel Müdür Yardımcısı Özgür, sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce otelimizde konaklamış olan çocuklar için de internetten gelen e-mailler karşılığında fidan dikiyoruz. Şu an burada fidan diken öğrencilerimiz Özel İstanbul Alev Okulları'ndan geldiler. Biz zaten böyle bir projeyi düşünüyorduk. Onların da burada olması bize büyük bir destek oldu. Ağaç dikimi konusunda grubun antrenörleri Oba Bey bize çok destek oldu. Biz de böyle bir organizasyonu başlattık. Büyük ihtimalle burayı birkaç ay içinde çam fidanıyla dolduracağız."

Sarıkamış'ın güzelliklerini anlatan İlçe Belediye Başkanı İlhan Özbilen, "Sarıkamış ormanla, yeşille güzeldir. Sarıkamış kışın bembeyaz, yazın ise yemyeşildir. Bu iki renkten mahrum kalmamak için her zaman çam fidanı dikmemiz gerekir. Çam fidanları bugün burada bulunan misafir öğrencilerimiz tarafından dikilmektedir. Biz belediye olarak bu fidan dikme konusunda ve Sarıkamışımızın geleceği için adım atan herkesin yanında olacağız" şeklinde konuştu.

İstanbul Alev Okulları Sosyal Etkinler Yönetmeni ve Grup Başkanı Oba Kalkancı ise şunları söyledi: "Biz buraya kayak takımımızla kamp yapmaya geldik. Toprak Otel'in de çok hoş bir projesi olduğunu duyduk. Otelde konaklayan her çocuk için bir ağaç diktiklerini öğrendik. Onun için seve seve bu etkinliğe katıldık. Zaten hayran olduğumuz bir doğaydı. Biz de bir katkıda bulunmuş isek çok mutluyuz. Burası çok özel bir yer. Etraftaki illere bakıldığında bu yükseklikte pek ağaç yetişmediğini görüyoruz. Burada da çam ağacının bulunması bizi çok etkiledi. Kayak merkezinde telesiyejlerle çıkarken yine çam ormanlarının içinden çıkmak çok güzel. Bu nedenle burası çok özel bir yer."

İstanbul Alev Okulları'ndan gelen 50 öğrenci Sarıkamış ilçesine 6 kilometre mesafede bulunan Erzurum yolu üzerine 300 adet sarıçam fidanı diktiler. 'Halis Toprak Hatıra Ormanı' ismi verilen alana isimleri yazılı fidanları diken 50 öğrenciye Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve Toprak Otel Genel Müdür Yardımcısı Almila Özgür tarafından sertifika verildi .

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 21:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?