5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

TEDAŞ'tan kaçak elektrik avı

KARS'TA KAÇAK ELEKTRİK OPERASYONU

Havaların soğumasıyla beraber kaçak elektrik kullanımında artış olan Kars'ta sık sık trafolarda meydana gelen arızaların ve elektriklerin kesintilerinin önüne geçmek için TEDAŞ ekiplerince kaçak elektrik operasyonu başlatıldı.

İl merkezi ve ilçelerde görevli olan ve sabahın erken saatlerinde TEDAŞ binası önünde toplanan 110 personel kaçak elektrik avına çıktı.

TEDAŞ Kars Müessese Müdürü Adem Beyribey, il binasında operasyon için toplanan ekiplere kontroller hakkında bilgiler verdi. Beyribey, havaların soğumasıyla beraber il genelinde kaçak elektrik kullanımında artışlar olduğunu belirterek "Kaçak kullanımın önüne geçmek için bu sabah burada sizlerle bir araya geldik. Sizler ekipler halinde mahallelere dağılarak mekanları teker, teker kontrol edeceksiniz. Kaçak akım kullanan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayacaksınız. Kaçakla mücadelede sizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Çalışmalarımızla kaçak elektrik kullanımına son vereceğiz. Biz kurum olarak abonelerimize daha sağlıklı enerji verebilmek için bakım-onarım, tahakkuk-tahsilata ile ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Kontrollerimizdeki amaç, kaçak, usulsüz, abonesi olmayan, elektrik tesisatında eksiklikler olan vatandaşları tespit ederek, kaçak elektrik kullanımının önü geçmek. Bunun için il merkez ve ilçelerimizden personellerimizi bir araya toplayarak karma ekipler oluşturduk. Amacımız kaçak elektrik kullanımının önünü geçmektir. Bu denetimlerimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

İl ve ilçe merkezinden gelen 110 kişilik kaçak ekibi araçlarla il binasından ayrılarak şehir merkezine hareket etti. Mahallerde aboneleri tek, tek gezen ekipler, elektrik sayaçlarını, bağlantıları, saatlerde kırık, delik ve mühürlerinde oynama olup olmadığına baktı. Zaman zaman elektrik sayaçlarını okumak için zor anlar yaşayan kaçak kontrol ekipleri, eksiklikleri görülen abonelere ihbarnameler ve tutanaklar düzenledi.

KARS'TA KAÇAK ELEKTRİK OPERASYONU
KARS'TA KAÇAK ELEKTRİK OPERASYONU
KARS'TA KAÇAK ELEKTRİK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 16:21:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 17:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doguş IP: 88.232.241.xxx Tarih : 3.11.2009 21:53:55

sayın müdür sizin samimiyetinize inanabilmemiz icin ilk uygulamayı kendi personelizin ev ve iş yerlerini denetleyin görün bakın nelerle karşılaşacaksınız evlerinin her bir odsında ufolar  24 saat sıcak sular bunlar yetmiyormuş gibi yakın komşulara sıcak su ikramları  bu şahıslar defalarca ihbar edilmelerine ragmen hicbir işlem yapılmamıştır  personelin evine gelen görevliler  mesayi arkadaşları olduklarından herhangi bir işlem yapmıyorlar   kacak elektirik yakan kim olursa olsun ahlaksızdır bunlara göz yumanlarda en az onlar kadar ahlaksızdır doguş