6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Tehlikeli bahşiş yöntemi

Sıcak havaların yeni yeni kendini hissettirdiği Kars'ta, düğünlerin artmasını fırsat bilen çocuklar, ölüme aldırmadan gelin arabasının önüne geçiyorlar.

Araçların hızına aldırmadan önlerinden geçen çocuklar, içlerinde 1 TL olan zarfları kapabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar.
Kars'ta yaz mevsimiyle birlikte artan düğünler en çok çocukları sevindiriyor. Kent merkezinde hemen hemen her gün onlarca düğün konvoyu caddelerden geçiyor ve çocuklar ise kavşaklarda adeta nöbet tutuyor. Caddeleri ablukaya alan çocuklar, düğün araçlarının korna seslerini duyar duymaz bahşiş derdine düşüyorlar.
Sarıkamış ilçesinde de düğün araçlarından bahşiş almaya çalışan çocuklar her yolu denediler. Korkmadan hareket halindeki araçların ardından koşan çocuklar, düğün konvoyundan atılacak zarflar için büyük mücadele veriyor. Atılan zarflar sonrasında birbirleriyle bazen kavga bile eden çocuklar, kendilerini yerlere atarak zarfları kapmaya çalışıyor.


Sürücüler her ne kadar dikkat etseler de bazı çocuklar içerisinde 1 TL olan zarfları alabilmek için araçların arasından geçince nefesler tutuluyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu belediye binası önündeki kavşakta düğün konvoylarının önüne geçip bahşiş almaya çalışan çocuklar ölüme aldırmıyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 11:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?