3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Tek kişilik eylem!

TEK KİŞİLİK PROTESTO EYLEMİ

Kars'ta bir vatandaş, Doğumevi'ndeki yetersiz doltor bulunmamasını, çocuklara sahip çıkılmamasını tek başına düzenlediği basın açıklaması ile protesto ederek tepkisini dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda feryadını duyurmak isteyen Ergül Kuçlu isimli vatandaş, Kars'ta çocuk cerrahı ve pedagog olmadığını öne sürerek özellikle siyasileri göreve çağırdı. "Anneler, bebek dostu denilen,ancak anne ve bebek düşmanı olan Kars Doğumevi'nde doğum yapmak istemiyor" diyen Ergül Kuçlu; "Bebeklerimiz burada hayata 3-0 yenik başlıyor. Bizim çocuklarımızın bir cerrahı yok, vardı ama 4 ay önce gönderildi. Bir pedagog yok, Sayın Başbakanım size sesleniyorum, lütfen sesimi duyun. Senin milletvekillerin, Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanın ile bürokratların çocuklarımızı ihmal etmektedir. Çocuğunu ihmal eden zihniyetten daha tehlikeli bir terörizm olamaz. Asıl terör bizim çocuklarımızın sağlığını eğitimi hiçe sayan zihniyetlerdir" dedi.

Kuçlu, mahalle aralarında madde bağımlısı olan çocuklarının sayısının arttığını ve bunların Kars için büyük tehlike olduğunu da söyledi. Yarın bu çocukların şehre ineceğini dile getiren Kuçlu en kısa sürede önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak sesini duyurmak isteyen Kuçlu, "Bugün burada yalnızım, ancak yarın binlerce kişiyle geleceğiz. Yetkilileri duyarlı olamaya ve sorunlarımızı çözmeye davet ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında polisin çevrede önlem almadığı dikkat çekti.

TEK KİŞİLİK PROTESTO EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 18:51:01
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 23:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismet p IP: 81.215.93.xxx Tarih : 17.01.2010 09:36:19

Tek kişilikte olsa tam yerinde bir eylem inşallah ses getirir.Doğum evi var ama çalışanı yok başta doktoru sonrada tıbı cıhazı yok . iyiki erzurum yakın veriyolar ambulansı hasta erzuruma . KARS MİLLETVEKİLERİ ne yapıyor ANKARA da  lütfen memleketimize sahip çıkın.