2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Tekel işçisine destek eylemi

KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Kars Şubeler Platformu üyeleri, Tekel işçilerine destek amacıyla oturma eylemi düzenledi.

Türk-İş, Kamu-Sen ve DİSK'in de destek verdiği oturma eylemi Faikbey Caddesi At Heykeli önünde yapıldı. Burada hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan Eğitim-Sen Kars Şube Ahmet Adıgüzel, ülkenin yıllardan beri bir yağmaya tabi tutulduğunu, yoksul halkın alın teri pahasına kazanılmış haklarını özelleştirme adı altında yağmalandığını iddia etti. Adıgüzel, "Emekçilerin haklı mücadelesine sırtınızı çeviriyorsunuz. Yetmiyor emekçilerin mevcut, kazanılmış haklarına elinizi uzatıyorsunuz. Kuralsız çalıştırmayı bir kural haline getirmek istiyorsunuz. 4/B ve 4/C ile insanları güvencesiz hale getirmek istiyorsunuz. Taşeronlaştırmayla emekçilerin gelirlerini tırpanlamayı marifet sanıyorsunuz. En temel, en meşru hakları için size direnen, karşı çıkan Tekel işçilerinin taleplerine karşılık 4/C uygulamasında inat ediyorsunuz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından yaklaşık 20 dakika oturma eylemi yapan sendikacılar, daha sonra sesiz bir şekilde dağıldılar. Oturma eylemi süresince polis ekiplerinin çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldığı gözlendi.

KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
KESK'TEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 16:42:01
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 10:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?