4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Tesis inşaatı sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Erzurum’da yaptığı toplantıda dile getirdiği Kars İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde çalışmalar tam hız devam ediyor.

Bakan Eroğlu’nun 15 Temmuz 2012 Saat 11.59'da içme suyu arıtma tesislerinin hizmete açılacağını belirtmesi üzerine kış boyunca eksi 30 derec soğukta çalışmlarını sürdüren Aker İnşaat çalışanları arıtma tesilerinin yüzde 80’inin tamalandığını kaydettiler.

Belediye Başkanlığı’nca yapımına başlanan ve Kars’ın 2050 yılına kadar içme suyu sorununu çözecek olan İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nin yapımı aralıksız devamn ederken, tesislerin bitirilmesi için gece geç saatlere kadar çalışmalar sürüyor.

İçme suyu tesislerini yapan firma yetkilileri, havaların tamamıyla ısınmasından sonra çalışmalarının daha kısa sürede biteceğini belirtti. İçme suyu arıtma tesislerinin son durumu ile ilgili açıklama yapan firma yetkilisi; “Mekanik ekipman montajı aşamasındayız. Filitre bloğundaki mekanik ekipman montajımız tamamlandı. Saha borulamaya başladık. Pis su tesisatları, daha sonra sistem tesisatları taşkın hatları, deşarj hatları devam ediyoruz” dedi.

Firma yetkilisi; “Mekanik ekip olarak, 10 kiş, çalışıyoruz ve mekanik tesisatımız yaklaşık yüzde 50’lere gelmiş civarda. İnşaa faaliyet olarak kimya binasının döşemesi ve klor binası kaldı. İnşaa aşama olarak yüzde 80’lerdeyiz. Şu anda galeri kazılarımız tamam galeri kalıp işlemleri galerilerin betonları hazırlanacak baypas botonarmeleri dökğlecek. Daha sonra galeriler içindedi boru tesisatı, elektrik tesisatları döşenecek. Program olarak bu durumdayız” diye konuştu.
İçme Suyu Arıtma Tesisilerinin hazır olduğunu da ifade eden firma yetkilisi özetle şunları söyledi:

“Sistem filitre hariç çalışır vaziyette baypas hattı hazır. Fakat tesisin can damarı filitre olduğu için yani suyu temizleyecek sistem filitre olduğu için su verilmiyor. Şu anda fakat filitre, filitrede mekanik olarak tamamlandı. Bundan sonra diğer ek binalarla birlikte hazır duruma geleceğiz.”

Havaların kısmende olsa ısınmasıyla birlikte çalışmalara hız verilen arıtma tesislerinin Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Erzurum’da verdiği tarihe yetiştirleceği kaydedildi.

Öte yandan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, içme suyu arıtma tesislerini hemen hemen hergün ziyeret ederek yapılan çalışmaları yerinde görüyor. Kendiside elektrik mühendisi olan Bozkuş, çalışmaların tamamlanması için yoğun çaba sarf edildiğine dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2012 Çarşamba 19:03:31
Güncelleme :2 Nisan 2012 Pazartesi 18:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?