4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Tipi hayatı felç etti

Kars'ta 3 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinde yerini tipiye bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan tipiden dolayı araçlar yollarda mahsur kaldı. Kars genelinde 107 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kars-Ardahan-Çıldır yolunda kayarak yoldan çıkan kargo aracının sürücüsü saatlerce uğraşmasına rağmen aracını çıkaramayınca,Arpaçay Belediyesi'nden yardım istedi. Belediye Başkanı Enver Akkaya, kademe müdürünü arayarak kepçeyi çıkarttı. Ardahan-Çıldır yol ayrımına giden kepçe burada mahsur kalan ve sürücüsü donmak üzere olan kargo aracını çekerek çıkarttı.

Arpaçay İlçesi adeta tipiden dolayı felç oldu. Tipinin etkili olduğu ilçede köy yolları kapalı bulunuyor. Trafik ekipleri araç sürücülerinin ilçeden çıkışına izin vermiyor. Kent merkezinde de etkisini sürdüren tipi şehir içi trafiğini de olumsuz etkiliyor.

Tipiden dolayı Kars Merkez'de 15, Akyaka'da 9, Arpaçay'da 15, Digor'da 8, Kağızman'da 11, Sarıkamış'ta 35, Selim'de 4 ve Susuz'da 10 olmak üzere toplam 107'i köyün yolu ulaşıma kapalı. Tipiden dolayı İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin yol açma çalışmalarında zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor.

Yolları açılan köylerin kısa süre sonra tipiden dolayı yolları tekrar kapanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2012 Cuma 17:25:57
Güncelleme :10 Şubat 2012 Cuma 17:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?