7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Tipi yola gidenleri esir aldı

Kars'ta dün sabah saatlerinden beri etkili olan şiddetli tipi sebebiyle kapanan köy yollarında çalışma yapan ekipler, araçlarıyla birlikte mahsur kalanları kurtardı. 

İl Özel İdaresi Köy Yolları Şube Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve tipi sebebiyle kapanan 150 köy yolunda hummalı bir çalışma başlattı.

 Her ilçeden 2'şer ve il merkezinden de 3 ekiple ayrı ayrı bölgelere dağılan birimler, hem yolları açtı hem de mahsur kalanları kurtardı. 

Çakmak köyü yolunda mahsur kalan askeri araçlar uzun uğraşlar sonucu kurtarılırdı. Kars merkeze 17 kilometre mesafedeki Yücelen köyü civarında içerisinde 13 öğretmenin bulunduğu bir minibüsün mahsur kaldığı ihbarı üzerine ekipler o bölgeye kaydırıldı. Görüş mesafesinin yer yer 30 santimetreye kadar düştüğü köy yolunda güçlükle ilerleyen greyder, mahsur kalan minibüse ulaştı. Minibüs şoförü Topçu Haman, ekipleri görünce sevindi. Öğretmenlerin jandarma tarafından yakın köylere götürüldüğünü söyleyen Haman, kendisinin saatlerce minibüste beklediğini belirterek aracın kurtarılmasını istedi. Minibüs kurtarılamayınca sürücü Haman, diğer araçlarla kent merkezine götürüldü. 

Kocabahçe köyü yolunda ise içerisinde kadın ve bebeklerin bulunduğu bir minibüsle karşılaşıldı. Yaklaşık bir saattir kurtarılmayı bekleyen yolcular, ekipleri görünce önce sevindiler, ardından da ağır kış şartlarından dert yandı. Köylüler, kara saplanan aracın kurtarılmasıyla birlikte köyleri Karaçoban'a doğru yola çıktı. 

Şiddetli tipi sebebiyle haberleşme hatlarındaki kablolar, direklerden koptu. Tipide görev yapan kameramanların ise çekim yapmakta zorlandılar. 

Kars il merkezi ve ilçe merkezleri haricindeki bütün köylerde ilköğretim okulları bugün tatil edildi. Eğitimin aksamaması için kapalı bulunan 150 köy yolundan 75'i dün açıldı. Aralıksız devam eden tipinin yolları tekrar kapatması sebebiyle çalışmalara bugün de devam edilecek. Öğrencilerin okullarına gidebilmeleri için, köy yollarının tamamının bugün açılması planlanıyor. 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 11:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?