6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

TOKİ konutlarının tapuları veriliyor

KARSLI VATANDAŞLAR TOKİ KONUTLARININ TAPULARINA KAVUŞACAK

Kars Belediye Başkanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gecekondu Dönüşüm projesi kapsamında Digor yolu üzerinde yapılan TOKİ konutlarının tapusu verileceği belirtildi.

Yaklaşık 4 yıl önce yapılarak hak sahiplerine kura çekimiyle verilen konutların geçen süre içerisinde tapusu verilmemiş, zaman zaman belediye yetkilileriyle hak sahipleri arasında gerginlik yaşanmıştı. Merkez Kaleiçi, Sukapı ve Üçler mahallelerinde evlerine karşılık birer daire alan hak sahipleri geçen süre içerisinde tapularını almamış, bazı vatandaşlar ise yok pahasına dairelerini satarak büyük şehirlere gitmişti.

Evlerinin akıbeti hakkında sağlıklı bilgi alamayan vatandaşlara Kars Belediye Başkanı Bozkuş müjde verdi. Göreve başladığı günden itibaren çalışmalar yaptığını, Gece Kondu Dönüşüm Projesi kapsamında Digor yolu TOKİ konutlarına taşınan vatandaşların mağdur edilmesi söz konusu olamayacağını söyleyen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Belediye ile TOKİ'nin arasında yapılan bir protokol var. Bu protokol çerçevesinde belediyenin TOKİ'ye olan borcunun yerine kendilerine arsa verme talebinde bulunduk. Olumlu karşıladılar. Vatandaşlarımızın mağdur olacağı, tapularının verilmeyeceği gibi çıkarılan asılsız dedikodularla insanlar boşu boşuna huzursuz ediliyor. Hiç kimse endişelenmesin herkes tapusunu alacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 18:00:02
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 18:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
toki sakini IP: 88.247.63.xxx Tarih : 22.12.2009 05:57:25

tapu işi güzelde sayın başkanım diğer yatırımlar olmasa orası ne gelişir nede oturanlar memnun olur  yatırımlarınızı bekliyoruz