6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Toplantı öncesi sinek avı

Merkezi Kars olan Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde görevliyi sinek telaşı sardı. Salondaki 4 sineğin 3'ünü kovabilen göreviyle gazetecilerde yardım etti.
Kars Valisi Ahmet Kara'nın başkanlığında Valilik Salonu'nda yapılan toplantıya Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı Valileri, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanları katıldı.
Kars Valisi Ahmet Kara, Kalkınma Ajanslarının öneminden söz ederek, "Ulusal düzeyde Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) koordinasyonunda, kendine özgü teknik ve finansman mekanizmasına sahip, kar amacı gütmeyen, çabuk karar alıp uygulayabilen, merkezi ve yerel idarelerin dışında, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren, tüzel kişiliği haiz, 5449 sayılı Kanun'la düzenlenmemiş işlemlerinde özel hukuk hükümlerine tabi, bölgeler (Düzey 2 bölgeleri) esas alınarak Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan teknik kapasitesi yüksek, uygulamacı olmayan, fakat destekleyici, koordinatör ve katalizör olarak faaliyet gösteren kalkınma birimleridir" dedi.


Vali Kara, daha sonra Kalkınma Ajanslarının kuruluş aşamalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kurulmaktadır".


Toplantıda daha sonra şu gündem maddeleri görüşüldü:
- Yönetim Kurulu Başkan Vekilinin Seçilmesi
- Kalkınma Ajansı Hizmet Binasının Tespit Edilmesi
- Kalkınma Ajansı Genel Sekreterinin Görevlendirilmesi
- Geçici Çalışma Programı ve Geçici Bütçenin Hazırlanması İçin Karar Alınması
- Yatırım Destek Ofislerinin Açılacağı Yerlerin Belirlenmesi
- Kalkınma Ajansı İsminin ve Ambleminin Görüşülmesi
Bu arada toplantı öncesinde görevlilerin toplantının yapılacağı salondaki sinek avı ilginç görüntülere sahne oldu. 4 sineğin uçuştuğu salonda görevli zor anlar yaşadı. Tüm uğraşlara rağmen sineklerden biri bir türlü yakalanamadı. Görevlinin sinek avına gazeteciler de destek verdi. Gazeteciler, soğuk hava nedeniyle bu mevsim pek sinek görmediklerini söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 15:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?