5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Toplu nikah şöleni

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kızılay Şubesi'nde 35 çiftin resmi nikahı kıyıldı. Maddi durumları elverişsiz olduğu için resmi nikahları devlet tarafından gerçekleştirilen aileler birlikteliklerini güvence altına almış oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı törende Yetiştirme Yurdu öğrencileri Karadeniz yöresine ait oyunlarıyla büyük beğeni topladılar. 

2005 yılında 55 çiftin resmi nikahlarının kıyıldığı Kars'ta, 35 çift için ikinci toplu nikah töreni de bugün Kızılay Düğün Salonu'nda yapıldı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Toplum Merkezi ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen 2. Toplu Nikah Törenine; Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi öğretmen Fatma Yeşim Erden, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Vali yardımcıları, Kızılay Kars Şube Başkanı Remzi Aras, nikahları kıyılacak aileler ve yakınları katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, "Hiçbir geliri olmayan, maddi durumdan yoksun olan bu ailelerimizin resmi nikahlarını tamamen devletimizin desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak toplumun mağdur ve muhtaç olan bütün kesimleriyle muhatabız. Sosyal sorumluluk alanımıza giren her türlü hizmeti yapmakla kendimizi mükellef sayıyoruz. İnanıyoruz ki bu aileler gerek bürokratik engeller ve gerekse maddi imkansızlıklar nedeniyle resmi nikahlarını yapamamış ve en doğal olan sosyal imkanlardan yoksun kalmışlardır. Amacımız; halkımızla devletimiz arasında köprü olmak ve onların yetiştireceği nesillerin vatanına, devletine ve milletine yararlı evlatlar yetiştirmeleridir" dedi. 

Vali Mehmet Ufuk Erden de, "Değişik şekillerde geciktirilmiş olan nikah akidlerini burada yerine getireceğiz. Bu tür törenler diğer nikahsız çiftleri de yüreklendirecektir. Evlilikler kanun önünde resmi nikahlar ile ancak haklara ve hukuka sahip çıkar. Eşlerin birbirine olan güvenleri çocukların hukukunun sağlanması açısından resmi nikah gereklidir" diye konuştu. 

Resmi nikah törenine maddi ve manevi destek sağlayanlara şiltlerin verilmesinden sonra nikah törenine geçildi. İlk nikahları kıyılacak olan Ayten Dalkaç ve Yavuz Beybağı çifti salona gelin ve damat elbiseleriyle alkışlar arasında girdiler. Çiftin nikah şahitliğini ise Vali Mehmet Ufuk Erden ve öğretmen eşi Fatma Yeşim Erden yaptı. Çiftlere evlilik cüzdanı ve hediyelerinin de verilmesiyle toplu nikaha geçildi. Nikahları kıyılan çiftler daha sonra halay çektiler ve gönüllerince eğlendiler. Çocuklarıyla birlikte eğlenen çiftler renkli görüntüler oluşturdular. Yetiştirme Yurdu öğrencileri de Karadeniz yöresine ait oyunlarla ortama renk kattılar. 

İlk eşinin ölmesinden sonra ikinci eşine nikah kıydırtan İbrahim Ahmetoğlu, maddi imkansızlıklar nedeniyle nikahta geç kaldıklarını söyledi. Merkeze bağlı Çorak köyünden gelen 40 yaşındaki Alaattin Gündüz de eşi ile 1.5 yıl önce evlendiklerini Muhammed isminde bir çocuklarının olduğunu, maddi imkansızlık nedeniyle nikah kıydıramadıklarını ifade etti. 

Çiftlerin, nikahlarının kıyılmasını sağlayan yetkilere teşekkür etmesiyle tören sona erdi

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 12:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdal bakırhan IP: 85.108.194.xxx Tarih : 4.12.2008 10:07:04

BUTUN ÇİFTLERE ÖMÜR BOYU MUTLULKLAR DİLERİM DARISI TUM BEKERLARIN BAŞINA SERDAL BAKIRHAN