4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Toplu sözleşme sevinci

Kars Belediyesi’nde davullu zurnalı toplu iş sözleşmesi ve çalışanlarla bodro üzerinde anlaşma yapıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törene çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Davul zurna eşliğinde halaylar tutan belediye çalışanları Başkan Bozkuş’un meclis salonuna girmesiyle birlikte Bozkuş’a alkışlarla sevgi gösterisinde bulundular.

Kars Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Başkan Nevzat Bozkuş, belediyenin başka kamu kurum ve kuruluşlarına giden personellerin evi olduğunu belirtti.

Belediyenin başka kurumlara torba yasayla gidenlerin ilk göz ağrısı olduğunu ifade eden Başkan Bozkuş; “Bugün Belediye çalışanlarımızla burada toplanmamızın nedeni Toplu İş Sözleşmesinden kaynaklı alacaklarıyla ilgili Sendikayla yapmış olduğumuz ek protokol gereği arkadaşlarımız, gerek burada kalanlar, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarına giden arkadaşlarımız bundan sonraki maaşlarını farklı bir bodro üzerinden alacaklar bunun üzerinde anlaşma yaptık. Kendilerine hayırlı olsun diyoruz” dedi.

BELEDİYE SİZİN İL GÖZ AĞRINIZDIR

Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediyenin bütün personellerin evi olduğunu ve burasının kendilerinin ilk göz ağrısı olduğunu söyledi.

Bozkuş; “Tabi belediye buradan giden arkadaşlarımızın veya burada çalışan arkadaşlarımızın ilk göz ağrılarısıdır. Burası onların kendi evleridir. Bugüne kadar hepsi bizden daha çok hizmet etmişlerdir. Ama şunun altını çizmek istiyorum. Biz geldiğimizde belediye şehirde 76 bin insana alt yapı hizmeti götüren bir kamu kuruluşu olması nedeniyel elbette belediyenin çıkarlarını korumak zorundayız. Bu ayrı zamanda sizinde çıkarınız demektir. Sizinde çıkarlarınızı korumamız demektir. Bu anlam içerisinde 3 yıldır gerek belediyenin çıkarlarını, gerekse de çalışan arakadaşlarımızın çıkarlarını ailelerine karşı sorumluluklarını, daha iyi bir şekilde getirebilmeleri için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ve biz inanıyoruz ki tabi elbette yaşam şartları zaman zaman ekonomik boyutta hepimizi zor durumda koyabiliyor. Zor duruma sokabiliyor. Bu anlam içerisinde bir ailenin geçine bilmesi için özellikle çalışanlar nonktasında diyorum, elbette haklarını almaları lazım. Biz tabi bu noktada arkadaşlarımıza elimizden gelen en büyük iyliği göstererek en büyük özveriyi göstererk belediyenin imkan olanak ve şartlarını zorlayarak yardımcı olmaya çalıştık. Bu yardımımızı da devam ettiriyoruz” diye konuştu.

AİLE İÇERİSİNDE HER TÜRLÜ PROBLEM OLABİLİR

Başkan Nevzat Bozkuş, her aile içerisinde ufak tefek problemlerin olduğunu ve burada önemli olanın ailenin yeniden bir birine destek olması gerektiğine dikkat çekti.

Nevzat Bozkuş; “Bir takım yanlış anlaşmalardan dolayı ufak tefek sürtüşmeler oldu. Burası bir ailedir, aile içerisinde her türlü problem olabilir. Ama önemli olan ailenin yine bir birine destek olması, bir birine sahip çıkması, birbirini saygı ve sevgiyle karşılamasıdır. Biz de olaya bu boyutta bakıyoruz. Arkadaşlarımızında bu şekilde baktığına inanıyorum. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımızla zaman zaman karşılaşıyorum. Ben onlara bugünde söyledim, yarında söyleyeceğim, yine söylüyorum burası sizin evinizdir. Sonuçta hepimiz Kars’ta yaşıyoruz. Dolayısyla bu eve hep birlikte sahip çıkacağız. Sahip çıkarsak burası da Kars’a güzel hizmetler sunar. Sizde böyle bir yerden çıkıp başka bir yere gitmenize rağmen göğsünüzü gererek işte bakın hizmetlerimiz sağlıklı bir şekilde sürüyor diye kendinizle onur duyarsınız. Geçmişte ufak tefek bir takım sorunlar olabilir. Ben hepinize tek tek teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BELEDİYE’DE HİÇ BİR ŞEKİLDE ALACAĞINIZ KALMAYACAK

Belediye çalışanlarının yasal olarak belediyede hiçbir şekilde alacaklarının kalmayacağının altını çizen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, daha sonra özele şunları söyledi:

“Yasal boyutta hiçbir şekilde belediyede haklarınız kalmayacak. Ama bir şeyin altını yine çiziyorum. Gittiğiniz kurumlarda da öyle davranın. Haklarınızı her zaman yasal boyutta arayın. Kargaşayla kavgayla arkadaşlar hiç kimse kimseye bir şey vermiyor. Sonuçta kaybedenler kazananlar oluyor. Bunlara gerek yok hep birlikte kazanmayı hesaplayalım. Bunun gideceği geçeceği yolda hukuksal yoldur. Onun için hukuksal boyutta belediye de ne kadar alacağınız varsa hiç korkmayın biz onların gereğini yapacağız. Dün söz vermiştik arkasından ikramiyelerle ilgili gereğini yaptık. Bugün de toplu iş sözleşmesiyle ilgili gereğini yapmışız. Bundan sonra da sizin çoluğunuz, çocuğunuz, ailenizin ne tür burada alacağı var ise hepsi ödenecektir. Giderken de ben onu söylemiştim. Bugünde söylüyorum. Bundan da endişeniz olmasın. Tekrar sizlere gittiğiniz yerlerde ve burada yapacağınız çalışmlardan dolayı teşekkür ediyorum. Hepiniz başarılar diliyorum. Hayırlı olsun!”
Daha sonra belediye çalışanlarıyla birlikte halaylar çekildi. Başkan Bozkuş çalışanlara baklava ikram etti. Davul zurna eşliğinde yapılan toplu iş sözleşmesi çalışanlar arasında memnuniyetle karşılandı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2012 Salı 18:01:17
Güncelleme :21 Mart 2012 Çarşamba 18:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?