5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Trafikten uygulamalı eğitim

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri tarafından trafik bilincinin oluşturulması amacıyla ana sınıfı öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi. 

Çocuk yaşta verilen eğitimin önemli ve kalıcı olduğu bilincinden yola çıkarak okul öncesi çocuklara ve ilköğretim öğrencilerine trafik bilgisi vermek ve kurallara uyma alışkanlığı kazandırmak amacı ile, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nce 80. Yıl Anaokulu önünde minyatür ölçülerde 'Çocuk Trafik Eğitim Parkı' yapıldı. 

Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda verilen eğitime ana sınıfı öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Dikkatleri ve okul öncesinde ailelerinden aldıkları eğitimle trafik kurallarına uymaya ne kadar eğilimli olduklarını gösteren ana sınıfı öğrencileri trafik polislerini de sevindirdi. 

Emniyet Müdürlüğü basın bürosundan yapılan açıklamada, "2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 124. maddesi ile de 'Çocuk Trafik Eğitim Parkları'nın yapımı ve işletimi ile ilgili görevler belirlendi. 
Üzerine görev düşen kurum ve kuruluşların 'Trafik' hususunda yapılacak yatırımların karşılığının yıllar sonra 'Binlerce can' ile ödüllendirileceği bilinciyle hareket edilmekte, denetlemeler ve eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Trafik kazaları, ülkemiz genelinde her yıl binlerce vatandaşımızın ölümüne onbinlercesinin yaralanması ve sakat kalmasına neden olan en büyük sorunlardan birisidir. Bu sorunların aşılması ve kayıpların en aza indirilmesi için altyapı çalışmaları ve denetim faaliyetlerinin yanı sıra eğitimin de önemi büyüktür. Sürücü eğitimleri, sürücü kursları vasıtasıyla belirli bir aşamaya getirilmiş, ancak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın trafik güvenliği ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirilmeleri konusunda daha fazla ve etkili çalışmalar yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır"

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 12:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?