5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Traktör şarampole yuvarlandı: 3 ölü 3 yaralı

Edinilen bilgiye göre kaza, Kars-Kağızman Karayolu’nun 50. kilometresinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi.

Kağızman’ın Bulanık Köyü’nde ikamet eden Arslan Ailesi, tarlalarındaki mahsullerini topladıktan sonra köylerine dönmeye karar verdi. Selahattin Arslan, arpa ve buzağı yüklediği 2 römorku, traktörüne peş peşe bağlayarak yola çıktı.

 2 çocuğu, 2 yeğeni ve 1 de komşusunun kızını traktöre bindiren Selahattin Arslan, Kağızman’a 12 kilometre kala Kötek Köyü yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kötek Çayı kenarındaki 30 metrelik şarampole yuvarlanan traktör, faciaya neden oldu.

Takla atan traktörün altında kalan Selahattin Arslan (54), kızı Aynur Arslan (21) ile komşusunun kızı Suna Dönmez (17) olay yerinde hayatını kaybetti. Selahattin Arslan’ın oğlu Ferhat Arslan (13), yeğenleri Barış (16) ve Güzel Aslan (17), 4 takla atarak çayın kenarına yuvarlanan traktörden, jandarma ekipleri ve yoldan geçen araç sahipleri tarafından çıkarılarak, ambulansla Kars Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.


Öte yanan, cesetlerin traktör altından çıkarılması için Kağızman Karayolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapatıldı. Olay yerine gelen karayolları ekipleri, çevre köylerdeki traktörlerle, römorkların altında kalan cesetleri uzun uğraşlar sonucu çıkarabildi. Arslan Ailesi’ne ait 5 buzağı da kazada telef olurken, yaralı buzağılar ise çevredeki vatandaşlar tarafından kesildi. Olay yerine gelen Arslan Ailesi’nin yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

Kars Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Güzel Aslan ameliyata alınırken, Barış ve Ferhat Aslan’ın durumlarının iyi olduğu bildirildi.

iha-kars
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 00:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?