3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Traktörlü eylem tatlıya bağlandı

TRAKTÖRLÜ EYLEM TATLIYA BAĞLANDI

Kırılan su boruları ve 1 yıla yakındır akmayan suları için traktörleriyle eylem yapan Oluklu köylüleri Kars Valisi Ahmet Kara ile makamında görüştü.

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Oluklu köyü ile Selim ilçesine Bağlı Yukarı Damlapınar köyleri arasında yaşanan su kavgası valiliğe taşındı.

Yaklaşık 40 traktör ile Kars'a gelen Oluklu köylüleri seslerini duyurmak için traktörlü eylem yaptı. Hükümet Konağı karşısına traktörlerini çeken köylüler Vali Ahmet Kara'nın yanlarına gelmesini istediler. O sırda toplantıda olan Vali Ahmet Kara toplantısını yarıda keserek Oluklu Köyü Muhtarı Mehmet Yıldırım ve iki azasını makamında kabul ederek sorunlarını dinledi.

Oluklu Köyü Muhtarı Mehmet Yıldırım, Yukarı Damlapınar köyü muhtarı ve azalarının sularının borularını sürekli kırdıklarını ileri sürdü.

Muhtar Yıldırım, "Yukarı Damlapınar Muhtarı ve azaları sürekli sularımızı kesiyor. Köyde su yok. Bize ateş ediyorlar. Bizim bu sorunumuza bir çözün bulun sayın paşam" diye derlerini anlattı.

Vali Kara, bilinmeyen kişiler tarafından, meçhul kişiler tarafından, Oluklu köyünün su borularının kırıldığını bildiklerini belirtti.

Vali Kara, "O su boruları o kadar çok kırıldı ki biz bile sayısını bilemiyoruz. Muhtarın da belirttiği gibi biz defalarca o kırıkları yaptık. Efendim zanlıları savcılığa intikal ettirdik. Şu anda Kağızman Adliyesi'nde birkaç dava var yalnız henüz bizzat oraya zarar veren kişileri yakalandığına dair elimizde herhangi bir delilimiz yok" dedi.

 

"HAKİM ŞÜPELERİMİZ VAR"

Vali Ahmet Kara, Oluklu köyünün su borularının Yukarı Damlapınar köylülerinin kırdığından şüphelendiklerini vurguladı.

Kara, "Kağızman Oluklu köylülerinin iddiası Yukarı Damlapınar köyü bu suyu devamlı kırıyor şeklinde. Bu su tabii ki Damlapınar köyü ile Oluklu köyü arasında bir ihtilaf meselesi nedeni ile Damlapınarlılar tarafından kırıldığı yönünde bizim de bilgilerimiz ve hakim şüphelerimiz mevcut. Çünkü; Damlapınar köyü o suyu yaptığımız zaman müdahil olmuştu. Müdahale etti yaptırmak istemedi. Ancak oraya Damlapınar'ın müdahale etmesi için herhangi bir sebep yok. Damlapınar'ın sınırları da değil, bu su normal ilçe

sınırı olarak Kağızman sınırlarında köy sınırı olarak da Tunçkaya köyü sınırlarında" şeklinde konuştu.

 

MUHTARI GÖREVDEN ALIRIM

Vali Ahmet Kara, "Damlapınarlılar su borularını kırmadıklarını söylüyorlar. Eğer biz şüphelerimizde haklı çıkarsak muhtarı görevden alacağım" ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Kara, "Damlapınarlılar o suyu kırmadıklarını söylüyorlar. Ama bizim hakim şüphemiz de o suyu Damlapınar köylülerinin kırdığı yolunda. Kendileri bu işin ya tedbirlerini alacaklar ya da Yukarı Damlapınar köyünün muhtarının görevden alınması söz konusudur. Eğer herhangi bir şüpheli durum söz konusu ise jandarmaya talimat verdim şu anda inceleyecekler. Damlapınar'ın sorumluluğu olduğu takdirde Damlapınar köyünün muhtarının görevden alınmasına kadar gidebilir bu iş. Bu konun üzerinde duruyoruz"

dedi.

Köy Muhtarı Mehmet Yıldırım ve azalarının iddialarını dinleyen Vali Kara jandarma komutanını da makamına çağırdı.

Jandarma komutanı da köylülerin iddialarını dinledi. Bir ara köy azasına kızan Vali Kara, eğer ellerinde belge varsa savcılığa vermelerini istedi.

Oluklu Köyü Muhtarı Mehmet Yıldırım ve azaları Valilik makamından ayrılarak köylülerin yanına geldiler. Bir süre valinin gelmesi için bekleyen köylüler, daha sonra traktörlerine binerek Hükümet Konağı önünden ayrıldılar.

TRAKTÖRLÜ EYLEM TATLIYA BAĞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 17:58:00
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 18:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?