7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Turiste ambulansta ilkyardım

Kars'ta Evliya ve Kümbet Camii (12 Havariler Kilisesi) civarında tarihi binaları gezerken bayılan Alman turiste, ambulansta müdahalede bulunuldu.

Kafileyle birlikte 3 gün önce Kars'a gelen Alman turist Heinz Albert Gustov, dün Kümbet Camii (12 Havariler Kilisesi) ve Evliya Camii civarını gezerken tansiyonunun düşmesi sonucu üzerinde bulunduğu 30 santimlik taştan düştü. Çevredeki vatandaşlar, başından ve sol kolundan yaralanan Alman turist için seferber oldu. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansındaki görevliler, ambulansa taşınan turiste ilk müdahalede bulundu. Alnına ve koluna pansuman yapılan Gustov, kısa süre sonra kendine geldi.

Sağlık görevlilerine teşekkür eden Gustov, daha önce bu tür bir rahatsızlığı bulunmadığını, ilk defa bayıldığını söyledi. Sağlık ekipleri, tercümanın aracılığıyla Gustov'a hastaneye götürülmesi gerektiğini söyledi. Durumunun kötü olmadığını belirten Heinz Albert Gustov ise, bu isteği geri çevirdi. Programları gereği Ani Harabeleri'ne gideceklerini ifade eden Gustov'a, rahatsızlığının devam etmesi halinde yol güzergahında bulunan Subatan Sağlık Ocağı'na gidebileceği belirtildi.

Sağlık görevlileriyle tokalaşarak teşekkür eden Gustov, bir süre dinlenmek üzere oteline döndü.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 11:21:02
Güncelleme :5 Ekim 2007 Cuma 11:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?