5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Turizm Haftası kutlamaları başladı

Kars'ta, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen törende il turizmine katkıları bulunanlara ödülleri verildi.
İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan törene Vali Mehmet Ufuk Erden, Kafkas Üniversitesi KAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arif Baysal, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, daire amirleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kenan Bekis, "Kars, bir sınır kenti ve medeniyetler beşiğidir. Anı ören yeri ve Sarıkamış son yıllarda yapılan festivallerle ve sempozyumlarla hep gündemde kalmayı başarmıştır.

Birçok insanın aklına 'turist' denince bol para ve döviz getiren insan geliyor. Aslında turist ülkemizi tanımaya, gezip görmeye, insanımızın yaşantısına canlı tanık olmaya gelen insanlardır. Valiliğimizin katkılarıyla 14-17 Şubat 2008 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü'nde yapılan ve 70 ülkeden 3 binin üzerinde katılımcının yer aldığı EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'na katılarak marka kent Kars'ın turizm potansiyeli tanıtılmıştır" dedi.


Vali Mehmet Ufuk Erden de, "İnsanların yaşam seviyesi yükseldikçe başka bölgeleri ve ülkeleri görme isteği artar ve bu nedenle turizmin önemi büyüktür. İlimizde uluslararası standartlarda müzelerin kurulması, kültürel ve mimari özelliği olan yapıların restore edilmesi gibi mimari düzenlemeler, sanat köyleri kurulması gibi kültürel aks düzenlemeleri yapılacak. Bu hususta Temmuz ayı başında Kars'ta bilgilendirme toplantısı yapılacaktır" diye konuştu. Hayvancılık ve turizmin bu bölgeyi kalkındıracağını inandığını vurgulayan Vali Erden, turizmin bacasız fabrika olduğunu dile getirdi.


Müze Müdürü Necmettin Alp'in, Kars'ın tarihi ve kültürel değerlerini anlatan bir sunum yapmasının ardından KAÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Aytaç Toptaş, dünya turizm hareketleri ve Kars'ın turizm yönünden bulunduğu yeri konu alan bir konuşma yaptı.


Daha sonra Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Kenan Bekis tarafından kentte turizmin gelişmesinde katkıları olan Vali Mehmet Ufuk Erden'e, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı'ya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar'a, fotoğrafçı Yıldırım Öztürkkan'a, TRT Kars muhabiri Burhan Akyıldırım'a birer plaket sunuldu.
Program, Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüllerin verilmesiyle son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 20:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?