5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Türk Haber-Sen'de seçim yapıldı

Türk Haber-Sen Kars Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu 77 delegenin katılımıyla yapıldı. Mevcut Başkan Doğan Gürbüz Özavcı tek listeyle girdiği seçimde bütün delegelerin oyunu alarak yeniden başkanlığa getirildi.

Genel Kurul, Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde bugün saat 11.00’de başladı. Ardahan ve Iğdır’dan da gelenlerle birlikte 77 delege salonda hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan oluşturuldu ve divan başkanlığı için Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Gökçay görevlendirildi.

Türk Haber-Sen Kars Şubesi Başkanı Doğan Gürbüz Özavcı, yaptığı konuşmada hükümetin sosyal hakları ödememekte ısrarlı davrandığını idia ederek, "Sosyal yardımların günün koşullarına göre hesaplanarak ödenmesini istiyoruz" dedi. Avrupa Birliği’nde (AB) memurların grev ve toplu sözleşme haklarının bulunduğunu da ifade eden Özavcı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) geçtiğimiz günlerde hazırladığını ileri sürdüğü ve basına sızan raporunu değerlendirerek şunları söyledi:
"Birkaç gün önce ülkemizin en ciddi kurumlarından olan TSK, sendikalarla ilgili bir rapor hazırlamış ve bu rapor basına sızmıştır. Raporda bizim sendikamızdan Atatürkçü ve muhafazakar diye söz edilirken diğer sendikalardan bölücü ve şeriatçı olarak bahsedildi. Ben hepiniz gibi sendikamızdan bu şekilde söz edilmesinden gurur duydum. Çünkü bizim hiçbir eylemimizde devlet malına zarar verilmemiştir. Son günlerde Memur-Sen diye bir sendika kendini gösterdi ve örgütleniyor. Daha önce DYP’yi arkasına almıştı ve şimdi ise AK Parti’yi arkasına alarak bizim bazı üyelerimizi sürgünlerle tehdit ediyorlar. Ama bizler bunlara fırsat vermeyeceğiz. Ayrıca, Türkiye’de 2 milyon 200 bin memur var. Bunların 800 bini sendikalara üye diğerleri değil ama bu üye olmayanlarda sendikaların her türlü imkanlarından yararlanıyorlar. Bu bir haksızlıktır. Üye olan ve olmayan ayrıt edilmelidir"

Daha sonra bir üye tarafından Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut’un mesajı okundu ve seçime gidildi. Tek listeyle seçime giren Türk Haber-Sen Kars Şubesi Başkanı Doğan Gürbüz Özavcı, salonda bulunan 77 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye Kamu-Sen Kars Şube Başkanı Hamza Penmek ve bağlı şube başkanları da genel kurulda hazır bulundu.

KARS (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 14:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?