6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Türk-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Türk- İş Kars İl Temsilciliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.


Türk- İş Kars İl Temsilcisi Necaiti Boz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Gelecek kaygısı duymadan ülkemiz için alın teri dökmek çocuklarımızı okutmak, onları sağlıklı büyütmek; memleketimiz için çalışmak istiyoruz" dedi.


Türk-İş Kars İl Temsilcisi Boz, " 1 Mayıs, tüm dünya emekçilerinin haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele günüdür. 1 Mayıs kardeşlik günüdür, barış günüdür. 1 Mayıs tüm dünya emekçilerinin savaşı lanetlediği, insanlığı savaşa sürükleyenlere karşı, barış istemeyenlere, dünyamızı bir kan gölüne çevirenlere, sevgiyi, barışı ve kardeşliği haykırdığı gündür.

Bizler 1 Mayıs'ta kaderciliğin ötesine geçip umudu tercih ettiğimizi, kriz fırsatçılığı yapıp, emekçileri yüreğinden vuranlara karşı birleşmeyi seçtiğimizi; herkesin eşit olduğunu, herkesin özgür olmaya, herkesin mutluluğun peşinden koşmaya hakkı olduğunu yüreğimizden hissettiğimizi haykırmak için bir araya geldik" diye konuştu.


Bizler artık acı çekmek istemiyoruz ifadesini kullanana Boz, "Kazandığımız ile geçinmek, gelecek kaygısı duymadan ülkemiz için alın teri dökmek çocuklarımızı okutmak, onları sağlıklı büyütmek; memleketimiz için çalışmak istiyoruz. İş istiyoruz, aş istiyoruz, fabrikalarımızı kapanmasın, çalışsın istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak eşit özgürlükçü adaletli ve gelirin hakça bölüşüldüğü demokratik bir Türkiye istiyoruz. İşte bugün tüm bunları yeniden haykırmak için emeğin bayramında,1 Mayısta
yeniden bir aradayız" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
agah.aslan IP: 84.135.186.xxx Tarih : 3.05.2009 15:36:30

Sendikacilar olmasa dünyada 1 mayis cok güzel tatil günüdür .