3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Türk Kızılayı imdada yetişti

TÜRK KIZILAYI İMDADINA YETİŞTİ

Kars'ta yoğun kar yağışı nedeniyle dün gece yolda kalan TIR'ların yardımına Türk Kızılay Derneği Sarıkamış Şubesi yetişti.

Erzurum'dan Kars'a seyretmekte olan bazı TIR'lar, yoğun kar yağışı nedeniyle Sarıkamış ilçesine 4 kilometre mesafede bulunan Mecitli köyünün rampasında buzlanma sonucu mahsur kaldı. Bir firmaya ait olan TIR'lardan biri Mecitli rampasından çıkamazken ani manevra sonucu yolu çift şeritli olarak ulaşıma kapattı. Mahsur kalan sürücücüler, araçlarını kurtarabilmek için tekerlerine zincir atmalarına rağmen yine de başarılı olamadılar. Çaresiz kalan sürücülerin yardımına Sarıkamış Kızılay Şube Başkanlığı Afet ve Müdahale Ekipleri yetişti. Kızılay yetkilileri, sürücülere battaniye ve gıda yardımı yaptı. Karayolları ekipleri bölgede çalışma başlatana kadar sürücülere destek olan Kızılay Sarıkamış Şubesi Başkanı Mir Hasan Taş, cep telefonuyla tüm yetkilileri arayarak araçların kaldığı yere çağırdı. Daha sonra 124. Karayolları Şube Şefliği ekipleri olay yerine gelerek bölgede tuzlama çalışması başlattı.

Erzurum'dan Kars'a gitmekte olan minibüsün sürücüsü Nizamettin Çolak, "Yolda mahsur kaldık. Bir tane TIR rampayı çıkamayarak yolu çift şeritli olarak kapattı. Şimdi ise yolda mahsur kaldık. Sağolsun Kızılay yardımımıza koştu, bizlere yardımlarda bulundu" diye konuştu.

Sarıkamış Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş, olumsuz hava koşulları nedeniyle ekiplerin her zaman yardıma hazır durumda beklediğini belirtti. Taş "Gerek yol devriyeleri ve gerekse Şube Başkanlığı olarak, Bölge Trafik İstasyon Amirliği, Karayolları Şube Şefliği ve Jandarma Komutanlığı ile her zaman bu tür durumlarda koordineli olarak çalışmaktayız. İmkanlarımız ölçüsünde vatandaşlarımıza gerekli yardımlarda bulunmaktayız. Çok zor durumlarda olan sürücüleri ise şube başkanlığımız bünyesinde faaliyetini sürdüren Kristal-Kar Oteli'mizde konaklatmaktayız" dedi.

TÜRK KIZILAYI İMDADINA YETİŞTİ
TÜRK KIZILAYI İMDADINA YETİŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 11:46:04
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 13:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?