6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Türk Sağlık-Sen'den toplantı

Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi Devlet Hastanesi’ndeki üyelerini bilgilendirmek, gündemdeki konuları paylaşmak ve sorunların çözümünde karşılıklı görüş alışverişi yapmak için bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Devlet Hastanesi Konferans Salonu’ndaki toplantıya; Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Erhan Sarıkaya, Şube Onursal Başkanı Hasan Gökçay, Şube Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreteri Dr. İsmail Aydın, Şube Sekreteri Recep Ercan, Şube Teşkilat Sekreteri Murat Şanlı, İl Sağlık Müdürlüğü İşyeri Baş Temsilcisi Ali Arık, Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcileri Gürsel Sakinci ve Sevda Gülver’in yanı sıra yaklaşık 150 kişilik sağlık çalışanı katıldı.


Burada bir konuşma yapan Şube Başkanı Erhan Sarıkaya, “Bilindiği gibi Mayıs ayı itibariyle sendikalar yetki sürecine girecek ve bu süreçte siz sağlık çalışanlarının temsil hakkının hangi sendikada olacağını belirlenecektir. Sendikamız kurulduğu 1992 yılından bu yana 3 dönem yetkiyi almış ve sizlerin haklı kazanımlarını ilgili mercilerle görüşerek çözüm önerileri anlamında büyük kazanımlar sağlamıştır. İşte bu süreçte üye sayısını Türkiye genelinde 105 bine çıkaran ve 4 kez yetki almayı hemen hemen garantileyen mensubu bulunduğunuz sendikamız, sizlerin güç ve desteği ve özverili çalışmalarıyla yeniden yetki alarak kazanımlarının devamını sağlamak yolunda bir ivme kazanacaktır. Bu tür toplantıların gerek bizlerin yol haritası çizmesini gerekse sizlerin sorunlarınızı birebir bizlerle paylaşmasını hızlandıracaktır” dedi.


Şube Teşkilat Sekreteri Murat Şanlı da hazırlamış olduğu Barkovizyon gösterisinin ardından çalışanlara hitaben şunları söyledi:
“Değerli sağlık çalışanı arkadaşlarım. Türk Sağlık-Sen sizlerin desteği ile artık bir marka olmuştur. Bu sürece kolay gelinmemiştir. İlkeli tavrımız ve boyun eğen değil hak arayan bir anlayışı hakim kıldığımız bir yeni anlayışı sendikacılık hizmetlerine hakim kıldık. Kopyacı sendikacılık yerine sorun çözme ve hak kazanma anlamında büyük yol kat ettik. Bu yolda hiç şüphesiz en büyük destek yine siz sağlık çalışanlarından gelmektedir. Arkamızda sizden aldığımız güç olduğu müddetçe bu kazanımların artarak devam edeceği kaçınılmaz bir gerçektir.

Elde ettiğimiz kazanımları burada sıralayacak olursak zaman kafi gelmeyecektir. Ama önemli kazanımlarımızdan bir kaçını sıralamak gerekirse; özellikle sözleşmeli sağlık çalışanı olarak bilinen 4/b ve 4924 sayılı yasaya tabi çalışan sağlık personelinin eş durumu, tayin hakkı, döner sermaye katsayılarının yeniden düzenlenmesi, mesai saatlerinin haftalık 45 saatten 40 saate indirilmesi sayılabilir. Bizlere desteğiniz devam ettiği sürece kazanımların devamının da geleceğin müjdesini şimdiden verebilirim”
Konuşmalardan sonra karşılıklı soru-cevap bölümüne geçildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?