5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

'Türkiye Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor'

Sarıkamış Harekatı'nın 94. yılı münasebetiyle 'Türkiye Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor' sloganı ile 26-28 Aralık 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan anma programı kapsamında Kızılay Sarıkamış Şubesi hazırlıklara başladı. 

Hazırlıklar hakkında bilgi veren Kızılay Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, "Sarıkamış Kızılay Şube Başkanlığı olarak, Sarıkamış Harekatı'nda kaybettiğimiz 90 bin şehidimizi anmak için, 26-28 Aralık tarihleri arasında anma yeri olan Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde düzenlenecek tören boyunca katılan tüm misafir ve Sarıkamış halkına yaklaşık 4 bin kişiye yiyecek ve içecek gibi ikramlarda bulunacağız. Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde Türk Kızılay'ı çadırları ve diğer hazırlıklar bitirme aşamasına getirildi"
dedi. 

Amaçlarının Türk Kızılay'ı olarak, Sarıkamış'ta soğuktan donarak şehit olan 90 bin askeri anmak olduğunu ifade eden Taş, "İlçemizde yapılacak olan anma programında Erzurum Kuzeydoğu Anadolu Afet ve Lojistik Müdürlüğü, Ankara, Kars ve Sarıkamış Şubeleri olmak üzere 35 personel ile birlikte bu organizeyi yürütmekteyiz. Tüm toplumu kucaklayan ve hizmet kalitesini sürekli geliştiren bir insani yardım kuruluşu olan Türk Kızılayı Genel Başkanımız Sayın Tekin Küçükali'nin büyük desteği ile Sarıkamış Harekatı'nda 90 bin şehide saygı yürüyüşüne katkımızın olması bizi gururlandırdı. Bizler de görevimizi en iyi şekilde icra ederek, yürüyüş grupları ve anma programına katılan tüm misafir ve Sarıkamış halkına ikramlarda bulunacağız. İl ve ilçelerimizde mevcut bulunan kamu kurum kuruluşlarıyla ve tüm halkımızın bu anma gününde üzerine düşen görevi yerine getirmelerini diliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 15:59:21
Güncelleme :21 Aralık 2008 Pazar 16:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vedat IP: 85.105.212.xxx Tarih : 22.12.2008 17:22:45

Allah rahmet deryalarını aziz şehitlerimizin üzerine boşaltsın mekanları cennet olsun. Kalkıp ermenilerden özür dileyen ermeni tohumları utansın.DOĞUDA onların dedeleri şehit düşmedi onların annenelerinin karınları ermeni askerleri tarafından hamile hamile deşilmedi elbette özür dilerler yazıklar olsun AYDIN DİYE GEÇİNEN ÖRÜMCEK KAFALARA