2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Türkmeşen'e yardım kampanyası

KARS’TA TÜRKMEŞEN KÖYÜNE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Kars Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Digor İlçesi Türkmeşen Köyü İlköğretim okuluna yardım kampanyası başlattı.

Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi üyelerinden oluşturulan 10 kişilik çalışma grupları Türkmeşen Köyü İlköğretim Okulu’nu temizledi, boyadı ve kütüphanesini yeniledi.

Kent Konseyinin “Sihirli Elleri” Digor’un Dağpınar Beldesi’ndeki Türkmeşen Köyü İlköğretim Okulu’na değdi.

Kars Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş Adamı Adnan Bayrak’ın destek ve katkıları ile Okulun dış cepheleri, sınıfları boyandı, sınıflara kornej ve perde takıldı. Okulun bahçesi temizlenerek sınıfların ışıklandırmaları yenilendi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş Digor Dağpınar Beldesi Türkmeşen köyü ilköğretim okulu öğrencilerinin her şeyin en iyisine layık olduğunu vurguladı.

Başkan Bozkuş, “Biz hiçbir vatandaşımızı bir diğerinden ayırmadan herkese eşit hizmet getirme uğraşı içerisindeyiz. Digor’a yapılan yardım bunun göstergesidir. Kimse bize boş yere O’cu Bu’cu yakıştırması yapmasın. Bizden olsa olsa “herkesçi” olur, biz hizmeti herkese yapıyoruz.”dedi

Kars Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisine yaptıkları bu güzel çalışmadan dolayı teşekkür eden Başkan Nevzat Bozkuş; “Okul ve öğrenciler için şahsım ve belediyemizin üzerine düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Eğitime olan desteğimiz her zaman sürecek. Hepimiz hayatımız boyunca çeşitli yatırımlar yapıyoruz. Her yatırımda da riskler vardır. Yani sonuç alamadığınız pek çok iş vardır. Ama bir yatırım var ki, kesin bir sonuca ulaşır. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan en büyük yatırımda eğitime yapılan yatırımdır. Hem de getirisi, etkisi değişik değişiktir. Hele hele çocuklarımız için yapılan yatırım çok önemlidir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız için ne kadar yapsak azdır” diye konuştu.

Türkmeşen Köyü İlköğretim Okulu’nun kütüphanesini de yenileyen Kars Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, okulun kütüphanesi içinde kitap toplama kampanyası başlattı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nicavet Eren, Digor Türkmeşen Köyü ilköğretim okulunun zamanla ihtiyaçlarının arttığını ve bunların karşılanamayarak eğitimde zorluklara yol açtığını kaydetti.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nicavet Eren, “Biz de öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Yaklaşık 20 arkadaşımızla birlikte şu anda köy okulunun boya ve badanasını yaptık. Sınıflara kornej takarak perdeler astık. Ayrıca bu okulumuza kütüphane yapmak için kitap kampanyası başlattık. Toplayacağımız kitaplardan bu köy okulumuza bir kütüphane kuracağız” şeklinde konuştu.

Yöneticilerin vatandaşlarla sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri neticesinde güzel sonuçlar elde edildiğini ifade eden Eren şunları söyledi:

“Okul çevrelerinde bulunan eğitime duyarlı küçük şeylerle mutlu olmasını bilen hayırsever vatandaşlarımız ile kurabilecekleri diyaloglar sonucu Okullarda elde edilen sonuçları görmek mümkün. Bu çalışmalar hayırsever ve gönüllü vatandaşlara ulaşılarak diğer okullarında da gerçekleştirilebilir. Nitekim bazı okul yönetimlerinin bu konuda çok önemli sonuçlar aldığını biliyorum. Bu vesile ile vatandaşlarla, velilerimiz ile meramını paylaşabilen ve verimli sonuçlar alan yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Bu dersliklerde eğitim görecek yavrularımızı ve hayırseverleri tebrik ediyorum. Bizlere desteğini esirgemeyen belediye başkanımız Nevzat Bozkuş ve İş Adamı Adnan Bayrak’a çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ TOPLUMSAL DUYARLILIĞI HAREKETE GEÇİRMEK

Kars Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Nuri Sungur, Gençlik Meclisi’nin amacının toplumsal duyarlılığı yaratarak insanları harekete olduğunu ifade etti.

Mustafa Nuri Sungur, özetle şunları söyledi:

“Türk eğitim sisteminin en büyük eksikliği eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğinin olmaması. Köylerde ve beldelerde okuyan bir öğrencinin fırsatı şehirde ve merkezi yerlerde okuyan öğrencilerin fırsatlarına göre yok denecek kadar az konumda. Bizler Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi olarak yapmış olduğumuz bu gönüllülük faaliyetleri ile azda olsa fırsat eşitliği sağlamaya çalışıyoruz ve toplumsal duyarlılığı harekete geçirmeye çalışıyoruz.”

KARS’TA TÜRKMEŞEN KÖYÜNE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
KARS’TA TÜRKMEŞEN KÖYÜNE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
KARS’TA TÜRKMEŞEN KÖYÜNE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 09:57:02
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 15:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?