2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

'Türkü Bayramı'na sayılı günler kaldı

KARS’TA YAPILACAK “TÜRKİYE TÜRKÜ BAYRAMI”NA SAYILI GÜNLER KALDI

Türkiye Türkü Bayramı’na sayılı günler kala çalışmalarda yoğun bir şekilde devam ediyor.

Türkiye Türkü Bayramı’na katılacak ve dereceye girecek olan sanatçılara verilecek kupa ve plaketler hazırlandı. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, makamında kupa ve plaketleri gösterdi.

Kars Belediyesi’nin organize ettiği Kars 1. Türkiye Türkü Bayramı heyecanı yurt genelinde halk müziği çevresinde etkisini göstermeye başladı. Türkü bayramın birçok ilkeleri bir arada bulundurduğu ve dünyada ilk defa Kars’ta düzenleniyor olması ise dikkat çekiyor.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş Türkü Bayramı nedeniyle çalışmaların yoğun biçimde sürdüğünü belirterek, “3 bayramı bir arada yaşayacağız. Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Kurtuluş Bayramı ve Türkiye Türkü Bayramı birbirini tamamlayan anlamlı bayramlar olacak. Gelecek konuklarımızı, davetlilerimizi ağırlayacağız. Kültürümüzü tanıtma imkanımız olacak. Ödüllerimiz de geldi. Sahiplerini bekliyor. Bir ilke imza atmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Başkan Bozkuş; “Kars’ın Türkiye’nin kültür ve sanat yönünden en zengin illerinden biridir. Yıllarca halk müziğine hizmet eden Kars’ın ne yazık ki son yıllarda türküleri başka illere mal edilmeye başladı. Biz bunun önüne geçmek adına, Kars’ın türkülerini tescillemek adına Türkü bayramı düzenledik. Buradaki amacımız hem yeni türküleri Türk Halk Müziğine kazandırmak, hem de Kars’a ait türküleri yeniden ortaya çıkararak tescil ettirmektir” diye konuştu.

Öte yandan Gazeteci Yazar ve Halk Müziği derlemecisi Salih Şahin’de TRT Radyo 1’e konuk olarak Türkiye Türkü Bayramı hakkında bilgiler verdi.

Kars Belediyesi’nin organize ettiği programın proje koordinatörlüğü yapan Salih Şahin Türkü bayramında birçok ilklerin bir arada yaşanacağını söyledi.

Şahin; “Türkiye’de ilk kez Kars’ta düzenlenen ‘Türkiye Türkü Bayramı’nda birçok alanda ilklerin yaşanacak. Türkü Bayramı’na TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları ve özel sanatçılar katılacak. Sanatçılar türkü derleme, Aşık türküsü dalı, Beste türkü dalı ve mahalli türkü dallarında yarışacak. Bu bayramda birçok yeni Türkü seslendirilecek. Bu türküler Türk Halk Müziği’ne kazandırılacak” şeklinde konuştu.

Kars’ta yapılacak olan 1.Türkiye Türkü Bayramını Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, Kars Valiliği ve Kars Belediyesi destekliyor.

Bayramda konuk sanatçıların programının yanı sıra Türkü Derleme dalı, Aşık Türküsü Dalı, Beste Türkü Dalı ve Mahalli Türkü Dallarından da yarışmalar yapılacak.

Yarışmada dereceye girecek sanatçılara kupa ve plaket verilecek.

KARS’TA YAPILACAK “TÜRKİYE TÜRKÜ BAYRAMI”NA SAYILI GÜNLER KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 10:37:05
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 13:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?