2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Turşu-reçel sergisi açıldı

KARS'TA TURŞU VE REÇEL SERGİSİ

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencilerinin hazırladığı turşu ve reçel sergisi, Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven tarafından açıldı.

Bu yıl üçüncüsü açılan sergide, yaklaşık 140 turşu ve 108 civarında reçel çeşidi bulunuyor. Sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, öğrencilerden turşular ve reçeller hakkında bilgiler aldı. Daha sonra bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, "Öğrencilerin hazırladıkları sergiyi çok beğendim. Birbirinden güzel turşular ve reçeller burada sergilendi. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu tür etkinliklerimiz zaman zaman üniversitemiz bünyesinde yapılmaktır. Bu serginin bir amacı da geleneksel lezzetlerimizi yaptırmak, sattırmak ve gelecek kuşaklara öğretmektir" diye konuştu.

KAÜ Meslek Yüksek Okulu Gıda İşletme Bölümü öğrencilerinin hazırladığı serginin 2 gün açık kalacağı belirtildi.

KARS'TA TURŞU VE REÇEL SERGİSİ
KARS'TA TURŞU VE REÇEL SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 19:22:00
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 19:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kadir DEMİR IP: 188.3.240.xxx Tarih : 7.04.2010 09:11:39

 Serginin ilk günü oradaydım.Büyük emek sarfedildiği aşikardı.Her bölgeye ait reçel-turşu çeşitlemeleri,o bölgenin yöresel kıyafetlerini giyinmiş öğrencilerin rehberlik ettiği cıvıl cıvıl bir ortam.Herke şaşkın bakışlarla reçel-turşu isimlerini okuyor acaba tattırıyorlarmı diye kısık sesle birbirleriyle şakalaşıyordu.Hocalar öğrenciler standlar ziyaretçiler ,emek-sermaye işgücü =ürün.

Ben bu çeşitlemelri kimi zaman ağzımı ekşiterek kimi zaman iştahlanarak seyreylerken 7 bölgenin 77 çeşit reçel turşusunda şunu gördüm;Bu memlekette kozalaktan da reçel yapılmakta,karpuz kabuğundanda.Yeterki hamuru sağlam olsun,alınteri akıtılmış olsun.Gerisi angarya.Ve bu memleketin tadını tuzunu karıştırmaya çalışanlara en güzel cevapta o sergiden çıktı bu sayede.EKŞİ VE TATLI aynı stantta,aynı ellerde yoğrulmuş.5 parmağı bilekten kesip ayırmaya niyetli olanlara ekşi tatlı karışımı bir yumruk gerekti.O yumruk damak zevklerine hitap etmeye başladı  bile....Ellerinize sağlık GIDACI KARDEŞLER.