5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Üç senede 40 köye içme suyu getrildi

Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, Avrupa Birliği (AB) hibe programı çerçevesinde toplam 40 köye içme suyu getirildiğini, 2008 yılı itibariyle içme suyu götürülmeyen köy kalmayacağını söyledi.

Kaymakam Çelik, “2005 yılı itibariyle 2 yıllık dönemde, AB hibe çerçevesinde 40 köyde içme suyu çalışması yaptık. Eşekle su taşıma devri artık tarihe karışıyor. Büyük bir oranda çalışmaları tamamladık. Ama biraz daha zamana ihtiyacımız var. Su sorununa, zaman çare olacak. Köy kesiminde de çamaşır makinesi, bulaşık makinesi çalışacak ve su konusunda hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Hemen hemen her köyün su problemini çözdük ama bazı köylere terfili su sistemi yaptırdığımız için tam teşekküllü bir randıman alamadık. Onun için yeni kaynak arayışları içerisinde olacağız” dedi.

Kaymakam Çelik ayrıca, “Çağdaş bir ülkeyiz. Bu zamanda içme suyu problemi olan köy olmamalı” diyerek, “Bunun için iyi hamleler yapıp sağlam adımlar atmalıyız. Bizim temennimiz, kimseyi mağdur etmemek. 2008 yılı içinde içme su problemi olan köy bırakmayacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 13:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeyda IP: 85.98.186.xxx Tarih : 11.03.2008 14:49:28

sayın kaymakamım allah rızası için gelin bu karsada su getirin nerde bu ne biçim iştir köyde bile su var koca şehirde su yokya sabah 10 su kesintisi olurmu taki bir dahakie ertesi sabaha olmaz lütfen birde buraya el atın kimse görmüyor demkki siz görün