7
Mayıs
2024
Salı
KARS

Uçurtma şenliğine rüzgar engeli

Kars'ın Selim ilçesi Kırkpınar Köyü Şahismail Demirkol İlköğretim Okulu'nda teknoloji tasarım dersi kapsamında ders öğretmeni Yıldız Aydın tarafından bu yıl ilki düzenlenen davullu-zurnalı uçurtma şenliğinde, rüzgar olmaması sebebiyle uçurtmalar uçurulamadı. 

Uçurtma şenliğine ilçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Özyurt, ilçe Belediye Başkanı İlhan Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Yücel ve çok sayıda davetli katıldı. Okul Müdürü Tarık Demirkol, bu yıl birincisi düzenlenen uçurtma şenliğinin geleneksel hale getirilerek her yıl 2 haziran da yapılacağını belirtti. Davetliler daha sonra uçurtmaları uçurtmak üzere köyün tepe noktasına hareket ettiler. Rüzgarın esmemesi sebebiyle uçurmalarını uçuramayan davetliler, buradaki denemelerinde başarı olamadılar. 

İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Özyurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Yücel uçurtmalarını hazırlayarak rüzgarın esmesini beklediler, ancak, esinti olmaması sebebiyle başarılı olamadılar
iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 15:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?