5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Ulaşıma 'buz' engeli

Kars’ta, kar yağışının durmasıyla birlikte etkili olan buzlanma bir çok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Yapılan uyarılara rağmen zincirsiz yola çıkarılan bazı araçlar, hem yolu trafiğe kapatıyor hem de kayarak şarampole yuvarlanıyor.

Kars şehir merkezinde günlerdir çalışmalarını devam ettiren belediye ekipleri, kenti kardan temizledi. Öğlen saatlerinde ortaya çıkan güneş nedeniyle ıslanan yol ve kaldırımlar, bu defa buz tehdidi oluşturmaya başladı. Özellikle şehirlerarası yollarda meydana gelen buzlanma nedeniyle bazı araçlar şarampole yuvarlandı. Trafiği tehlikeye düşüren bu araçların bir çoğunda ise zincir bulunmaması dikkat çekti.

Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri yol kavşaklarında araçları durdurarak sürücüleri zincir takmaları konusunda uyarırken, bazı sürücüler önlerine çıkabilecek olan buzlu yolları hesaba katmadan zincirsiz şekilde yollarına devam ediyorlar. Zincirsiz araçların kaldığı yollarda araç konvoyu oluşuyor.

Dün akşam saatlerinde Iğdır’dan Kars’a doğru gelmekte olan 4 araçtan birisi şarampole kayarken, 3’ü de arka arkaya Digor Yolu’ndaki buzlanma nedeniyle zincirsiz olduğundan dolayı yolda kaldı. Araçların yolda kaldığı ihbarını alan Trafik Şubesi’nde görevli polis memurları, olay yerine gittiklerinde araçların zincirsiz olduğunu ve sürücülerin zincir takma telaşında olduğunu gördü. Kar ve buzlanmanın olmadığı Iğdır Yolu’ndan Kars’a doğru gelen araç sürücülerinin Digor Emniyeti Müdürlüğü’nde görevli polis memurları tarafından uyarıldıkları ve bu uyarılara rağmen araçlarının lastiklerine zincir takmadıkları öğrenildi.

kars
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 13:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?