6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Ulaştırma Bakanı Kars'ta

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM KARS'TA

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacı ile bugün uçakla Kars'a geldi.

Bakan Yıldırım'ı hava alanında Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Adelet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars İl Başkanı Remzi Aras, çok sayıda partili ve bürokrat karşıladı.

Bakan Yıldırım, havaalanından ilk olarak Arpaçay ilçesine geçmek üzere hareket etti. Bakan Yıldırım'ı Bölge Trafik Müdürlüğü önünde Emniyet Müdürlüğü tarafından, "Vatandaş Polis Akademisi" projesi kapsamında Kars'a gelen öğrenciler karşıladı. Bakan Yıldırım öğrencilerle tek tek tokalaştı.

Bakan Yıldırım, Arpaçay ilçesinde Kars-Bakü-Tiflis demiryolu inşaatında incelemelerde bulundu. Demiryolu hakkında brifing aldı. Daha sonra Kars Valiliği'ne geçen Bakan Yıldırım, Valilik binasında basına kapalı görüşme yaptı. Valilikten, Belediye Başkanlığı'na, oradan da Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) tesislerine geçen Bakan Yıldırım, partilerle basına kapalı yaklaşık iki saat süren bir toplantı yaptı.

Havaalanında, dün Meclis'te görüşülen ve tartışmalara sebep olan demokratik açılımla ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldırım, "Herkes eteğindeki taşı döktü. Biz de ne yapmamız gerektiğini söyledik. Terör bu ülkenin enerjisinin tükenmesine neden olmasın. Hepimiz bu bayrak altında bu topraklarda yaşıyoruz. Acılarımızı paylaşacağız, azaltacağız, sevinçlerimizi paylaşıp çoğaltacağız. Çünkü Misak-ı Milli sınırları içindeki 780 bin metrekare vatan toprağının hissedarları 72 milyon

vatan evladıdır. Bu çerçevede bu projenin ülkemizin huzura, barışına ve istikrarına katkı sağlayacağı inancını taşıyoruz . Kararı millet verecek. Bizlerin yorum yapmasına gerek yok. Bu gayetimizi artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra havayoluyla Ankara'ya hareket etti.

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM KARS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 18:42:04
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 21:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrahunaloglu.tr.gg KARS IP: 78.170.75.xxx Tarih : 15.11.2009 18:55:21

GELDİĞİNİZ GİBİ GİDECEKSİNİZ, AYNI BAŞLARI GİBİ NE DİYOSA BU BAKANDA TEKRAR EDİYOR , YOK OYLE . PKK YA AÇILIM FALAN .. ÖMRÜNÜZ YETMEYECEK ...