3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Ülkücüler iftarda buluştu

ÜLKÜCÜLER İFTAR YEMEĞİ’NDE  BULUŞTU

Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından iftar yemeği verildi. Yemeğe Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Gökan Güler’de katıldı.

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, Türkiye’nin uzun zamandan beri gündemini meşgul eden, anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kaldığını, bu referandumdan çıkacak olan sonucun hayatı önem taşıdığını vurguladı.

Anayasa değişikliği iler açılım denen yıkım projesinin önünün açılacağını belirten Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, “Bu anayasa değişikliği ile AK Parti iktidarı yüksek yargıyı ele geçirmek istemektedir. Yargıyı siyasallaştırmak istemektedir. Başbakan ve AK Parti iktidarı yüce divanda yargılanmaktan kurtulmak için bu anayasayı değiştirmek istiyor” dedi.

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, başlatılan açılımlarım Türkiye için yıkım projesi olduğunu iddia etti. Başbakanın Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında ‘Biz başlattığımız demokratik açılımlarım önünü açmak için bu anayasa değişikliğini yapıyoruz’ sözlerini hatırlatan Ersançmış; “Şimdi sizlere soruyorum, nedir bu demokratik açılım? Bir PKK açılımıdır ve bir yıkım projesidir. İşte bu nedenlerden dolayı Ülkücü Hareket bu referandumda sonuna kadar ve bütün gücüyle ‘hayır’ diyecektir. Değerli dava arkadaşlarım, yaklaşan referandum öncesi ülkücü oyları Başbakan ve AK Parti hükümetinin iştahını kabartmaktadır” diye konuştu.

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde kendileri için ‘ülkücü kardeşlerim’ demesinin inandırıcı olmadığını kaydetti.

Başkan Onur Ersançmış; “Her fırsatta ülkücülere faşist diyen başbakan, ırkçı ve kafatasçı diyen başbakan, bunların eli sıkılmaz, bunlar şehit cenazelerinden ve kandan besleniyorlar diyen başbakan, her ne hikmetse referandum öncesi “ülkücü kardeşlerim” demeye başlamıştır. Başbakanın söylemlerindeki bu değişme Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey’in ifade ettiği gibi siyasi münafıklığın zirve noktasıdır. Ülkücüler referandumda ‘hayır’ diyarek başbakana çok iyi kardeşlik yapacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Buradan sayın Başbakana sesleniyorum, siz 1977 yılında Ankara’da ülkücü Hüseyin Uçar’ı şehit eden, yani ülkücü katili olan kişiyi milletvekili yapacaksın, ardından da çıkıp ülkücüler kardeşimdir diyeceksiniz. Sizin bu dediğinize inanmak için insanın aptal olması lazım. Ama çok şükür ki ülkücüler aptal değildir” şeklinde konuştu.

İftar yemeğine katılan Ülkü Ocakları genel Başkan Yardımcısı Gökan Güler’de bir konuşma yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İftar yemeğine çok sayıda katılım oldu. Gece sohbetler eşliğinde geç saatlere kadar devam etti.

Öğretmenevi’nde verilen yemeğe Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Gökan Güler, Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, MHP MYK Üyesi Settar Kaya, Ankara’dan Dr. Umut Yılmazel, MHP Merkez İlçe Başkanı Güven Aydeyer, Kağızman ve Selim Ülkü Ocakları Başkanları, MHP İlçe Başkanları, Kafkas Üniversitesi Öğretim görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

ÜLKÜCÜLER İFTAR YEMEĞİ’NDE  BULUŞTU
ÜLKÜCÜLER İFTAR YEMEĞİ’NDE  BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 10:46:03
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 12:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?