6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Üniversite'den İsrail'e öfke

Kars Kafkas Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı İsrail'i kınadı. Öğrenci Konseyi Başkanı Erdem Karakaş, "İnsanlık açısından utanç verici olan bu katliamı durdurmak için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünya devletlerini göreve çağırıyoruz" dedi.

Karakaş, basın açıklamasında, "Bugün Gazze'de insanlık dışı bir vahşet yaşanıyor. İsrail ordusu önce havadan sonra denizden ve karadan Gazze'ye saldırarak çoğu çocuk ve kadın 500'den fazla masum insanı katletmiştir ve katliam kara hareketi ile zirveye ulaşmıştır. İnsanlık açısından utanç verici bu katliamı yapan ve onları destekleyenler akan kanın sorumluları ve suç ortaklarıdır. İsrail devletinin bütün dünyanın gözleri önünde uyguladığı katliama ses çıkarmamak da, Gazze'ye uygulanan ambargoya seyirci
kalmak da yapılan insanlık suçuna ortak olmak demektir. İnsanlık açısından utanç verici olan bu katliamı durdurmak için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünya devletlerini göreve çağırıyoruz" diye konuştu.

Karakaş, daha sonra şunları söyledi:
"İnsan hayatını hiçe sayan, okul çocuklarının, bebeklerin, kadınların, hasta ve yaşlıların üzerine bombalar yağdıran, barışı hiçbir şekilde istemeyip reddeden, soykırımı, katliamı politika haline getirmiş, masum Filistin halkının en temel haklarını bile elinden alan İsrail'e haddi bildirilmelidir. Yıllardan beri Ermeni soykırımı yaptığımızı iddia edip başımızda şahin kesilenler şimdi Filistin'de gerçekten göz önünde yapılan soykırımı neden görmezden gelirler? Filistin halkı yalnız değildir. Kafkas  Üniversitesi öğrencileri olarak masum Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyor, sabrımızı taşıranların akıllarını başlarına toplamalarını istiyoruz. Hiç bir gerekçe pervasızca yapılan katliamları haklı gösteremez. Yaptığı açıklamalarla katliamlarına devam edeceğini belirten İsrail'i, katliamlara destek ve cesaret verenleri nefretle kınıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 19:01:38
Güncelleme :6 Ocak 2009 Salı 00:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?